ספרינג רול צמחוני עם טופו וירקות | מתכון - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ספרינג רול עם טופו וירקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לספרינג רול צמחוני עם טופו וירקות

ארוחת ערב נפלאה ומאוזנת שהכי כיף להכין ביחד עם הילדים!
מכינים ערמות של ירקות וטופו, מכינים צלחת גדולה עם מים ודפי אורז וכל אחד מרכיב לעצמו ספרינג רול עם הדברים שהוא אוהב. טעים במיוחד!

 

מתכון לב-15 יחידות:

חומרים:
לטופו מוקפץ:
1 חבילה טופו (300 גרם) חתוכה לפרוסות דקות בעובי חצי ס״מ וברוחב 2 ס״מ (כך שיתאימו לגודל הרול)
1 כף שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
1 כף שמן שומשום
להרכבה:
כ-15 דפי אורז בקוטר 22 ס״מ
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
¼ כרוב סגול קצוץ דק
עירית חתוכה ל-2
1 מלפפון חתוך לחצי ואז לרצועות דקות
עלי פטרוזיליה
(אפשר גם: גזרים, אבוקדו, חסה ועוד ועוד!)

הכנה:
1. מכינים את הטופו: מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הטופו. צורבים אותו כשלוש דקות מכל צד עד שהוא מזהיב. מוסיפים סויה, מייפל ושמן שומשום וממשיכים לצלות כשלוש דקות נוספות (או יותר) מכל צד עד שהטופו משחים מעט ומצננים.
2. מכינים צלחת שטוחה הגדולה מדף האורז וממלאים אותה במים.
3. מרטיבים את הדף אורז במים כחמש שניות ומעבירים למשטח עבודה נקי.
4. במרכז החלק התחתון של הדף, כ-7 ס״מ מהתחתית, מסדרים כמה חתיכות מלפפון ועליהן מניחים רצועות פלפל, עירית, ועליהן מניחים את פרוסת הטופו. מסיימים במעט כרוב סגול ופטרוזיליה.
5. מקפלים את החלק התחתון של הדף על הערמה שסידרנו. מקפלים גם את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים את החלק התחתון עד הסוף תוך כדי הידוק הגליל.
6. מגישים עם רוטב חמאת בוטנים או רוטב סויה.

רוטב חמאת בוטנים-
חומרים:
⅓ כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
1 כפית דבש/סילאן
1 כף שמן שומשום
1 שן שום קטנה כתושה
2-3- כפות מים
הכנה:
טורפים יחד את כל החומרים ומוסיפים את המים לפי הצורך - ליצירת רוטב דליל יותר.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס