סלט עדשים כתומות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט עדשים כתומות

תמונה גרסת הדפסה

האורחים בדרך? כדאי להם להזדרז, כי את הסלט עדשים כתומות הזה אפשר לחסל לגמרי לבד! קבלו מתכון בריא, קליל וטעים ביותר!

מתכון:

חומרים:
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית מלח
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
½ בצל סגול קצוץ
לרוטב
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מייפל/דבש

אופן ההכנה:
1. שמים את העדשים בסיר עם שפע מים קרים וכפית מלח.
2. מביאים לרתיחה על להבה בינונית.
3. כשהמים רותחים -טועמים ובודקים שהעדשים מוכנות - אבל עדיין קריספיות.
4. אם הן קשות מבשלים עוד 1-2 דקות.
5. מסננים ושוטפים במים קרים.
6. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
7. מוסיפים פטרוזיליה ופטה ומתבלים ברוטב.
8. טועמים ומוסיפים לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס