מג׳דרה בורגול ועדשים שחורות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מג׳דרה בורגול ועדשים שחורות

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני

מג׳דרה נפלאה ומיוחדת מהמטבח הערבי, שעשויה מבורגול ועדשים שחורות. היא כל כך טעימה שהיא מתחסלת בסוף הארוחה. השקיעו בטיגון של הבצלים לתוצאה מושלמת. תוסיפו סלט ירקות בצד וזו הארוחה האידיאלית עבורי.

 

מג׳דרה בורגול ועדשים שחורות

5-7- מנות

חומרים

5 כפות שמן קנולה

3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות

1 כוס בורגול

1 כפית מלח

3 כוסות מים רותחים

1 כוס עדשים שחורות

3 כוסות מים קרים

½ כפית כמון

½ כפית מלח

¼ כפית קינמון

¼ כפית בהרט

 

הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-45 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם זהובים-שחומים.
  2. בקערה בינונית שמים את הבורגול והמלח ומוזגים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים וכעבור 15 דקות מסננים את הבורגול משאריות המים (חשוב לבדוק שהוא אכן מוכן ואם הוא לא, מחכים עוד 5 דקות).
  3. בסיר בינוני שמים עדשים ו-3 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ןלא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים.
  4. כשהבצלים מוכנים מוסיפים לסיר את הבורגול המוכן ואת כל התבלינים - כמון, מלח, קינמון ובהרט.
  5. מערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העדשים, מערבבים ומכבים את האש.
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. שומרים בקירור עד שלושה ימים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס