מתכון ללחם קופים עם קינמון וסוכר - Greenstagram
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מאנקי ברד ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של מאנקי ברד קינמון ללא גלוטן

    מצרכים:

    350 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל גרין

    שקית אבקת אפיה

    כפית מלח

    400 גרם יוגורט

    1/3 כוס מי ברז

    קינמון 

    סוכר 

    חמאה/מרגרינה

    אופן ההכנה:

    מערבבים את חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

    חותכים חתיכות לפי הגודל הרצוי, מגלגלים לעיגולים. אפשר גם לרדד מעט, ולקרוץ באמצעות קורצן עוגיות. 

    ממיסים בקערה חמאה/מרגרינה (לרגישים ללקטוז), ובקערה נפרדת מערבבים סוכר וקינמון. 

    טובלים כל כדור בצק בחמאה/מרגרינה, ומיד בתערובת סוכר וקינמון. 

    מעמיסים את כל הכדורים בתבנית עם נייר אפיה אחד על גבי השני בצורה מפוזרת, כמה שיותר יותר טוב ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך כ-35 דק׳. 

    מוציאים ונותנים להצטנן לטמפרטורת החדר. 

    במקביל מכינים גלייז מ-100 גרם אבקת סוכר וכף חלב/מים (למי שרגיש ללקטוז), מפזרים מלמעלה ומגישים.

    בתיאבון!

    קרדיט: Studio Edge

    אולי יעניין אותך גם

    לא כדאי לפספס