מתכון ללחמניות כוסמין עם יוגורט וצימוקים - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות כוסמין, יוגורט וצימוקים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחמניות כוסמין עם יוגורט וצימוקים

  • דרגת קושי: קל

לחמניות רכות ומפנקות, לשבת בבוקר או לסתם יום של חופש, עם חמאה או עם גבינה, רק קצת לחמם לפני ההגשה והן נפלאות.

השימוש ביוגורט בבצק מוסיף רכות נהדרת.

 

לחמניות כוסמין, יוגורט וצימוקים

14 יחידות

חומרים

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן

260 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא

2 כפיות שמרים יבשים

2 כפיות זרעי צ׳יה

3 כפות סוכר

1 יוגורט 3% (200 מ״ל)

¼ כוס שמן

1 כפית מלח

¼ כוס מים + כמה כפות לפי הצורך

100 גרם (½ כוס) צימוקים

 

הכנה

  1. שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים יוגורט, שמן ומים. אם הבצק לא מתאחד לכדור על וו הלישה מוסיפים כף מים, ואם הוא דביק מדי - כף קמח.
  3. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר המהירות נמוכה כ-7 דקות. מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות לבצק גמיש וחלק.
  4. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים. אפשר גם להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר ובמקרה כזה הורידו את כמות השמרים לכפית אחת.
  5. אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-14 חתיכות שוות (60 גרם לחתיכה, אם יש לכם משקל). מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור ומעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת. אם הבצק עדיין קר מהלילה במקרר התפיחו 15 דקות נוספות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים כ20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס