מתכון ללחמניות חלב ללא גלוטן - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לחמניות חלב ללא גלוטן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללחמניות חלב ללא גלוטן

  • מספר מנות: 9 לחמניות

לחמניות חלב ללא גלוטן
זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפייה: 30 דקות 
זמן התפחה: שעתיים

מצרכים ל-9 לחמניות:

בצק מקדים (רביכה):
3 כפות מים
3 כפות חלב אורגני
2 כפות קמח ללא גלוטן

לבצק:
½ 2 כוסות קמח ללא גלוטן
1
כפית שמרים יבשים
1 כפית מלח ים אטילנטי
½ כוס חלב אורגני פושר
¼ כוס סוכר
1 ביצה
¼ כוס חמאה מומסת
1 כף חלב אורגני להברשה

 אופן ההכנה:

מכינים את הבצק המקדים: מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבי הרביכה עד שאין גושים בכלל. מבשלים את העיסה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת רביכה סמיכה מאוד. מורידים מהאש ומצננים.
מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר מלח, קמח, סוכר ושמרים לפי הסדר.
מוסיפים ביצה, חמאה מומסת, חלב ואת הרביכה שהתקררה לחלוטין.
לשים את הבצק על מהירות בינונית 5 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. אך לא מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-9 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר). מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים ללחמניות לתפוח במשך שעה.
בנתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מברישים את הלחמניות התפוחות בחלב ואופים 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות.

בתאבון!

 

לעוד מתכונים ללא גלוטן, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

הספק של מזגן – לא רק לפי גודל החדר

טיפ חשוב לפני שקונים מזגן

אם הדירה שלכם נמצאת בקומה האחרונה או אם יש לכם חלונות שמכניסים הביתה שמש ישירה, זה אומר שהבית שלכם יותר חם ותצטרכו מזגן בתפוקה גבוהה יותר.

מדיח – דווקא חוסך לכם

עובדה שלא ידעתם על מדיח

נכון שמדיח הכלים צורך כמות מסוימת של חשמל, אבל מבחינת מים הוא הרבה יותר חסכוני מאשר לשטוף כלים ביד. זה חשוב במיוחד כי אתם יודעים, ישראל מתייבשת.