חלבה ביתית
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלבה ביתית

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות

אוהבים חלבה אבל לא תמיד מגיעים לשוק לקנות אותה טרייה?

הכירו את המתכון הנפלא הזה לחלבה מדהימה שמכינים לגמרי לבד בבית! לא תאמינו כמה זה פשוט! 

המתכון לתבנית חד פעמית מקרטון באורך 30 ס״מ.


חומרים:
500 גרם טחינה גולמית
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים
¼ כפית מלח
4 כפיות תמצית וניל
120 גרם פיסטוקים קלויים קלות על מחבת ללא שמן

הכנה:
1. מפזרים שכבת פיסטוקים קלויים בתחתית התבנית.
2. בקערה גדולה ועמידה בחום שמים טחינה, מלח ווניל ומערבבים היטב.
3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה, על הלהבה קטנה, אך בעוצמה מקסימלית.
4. כשסירופ הסוכר רותח, מפעילים את מדחום הסוכר (בלי להנמיך את האש) וממתינים שהסירופ יגיע לטמפרטורה של 120 מעלות (כ20-12 דקות מרגע הרתיחה, תהיו סבלניים). 5. שופכים את הסירופ הרותח על הטחינה ומערבבים מהר עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב. צריך לעבוד במהירות כיוון שמהר מאד התערובת הופכת למוצקה.
6. מעבירים את החלבה לתבנית, ומקררים לטמפרטורת החדר, אז היא מוכנה. שומרים את החלבה בקופסה אטומה, במקרר.
טיפים
*עבודה עם סוכר נוזלי יכולה לגרום לכוויות חמורות ולכן חשוב לעבוד בסביבה בטוחה: להכין את כל החומרים מראש, לפנות את משטח העבודה ולהרחיק ילדים קטנים מהאזור. אפשר ורצוי להשתמש בכפפות מטבח גדולות. **מדחום סוכר ניתן לקנות בחנויות האפייה המתמחות או ברשת, ומחירו כ-200 שקלים

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס