מתכון לחומוס ביתי מעדשים שחורות - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חומוס מעדשים שחורות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לחומוס ביתי מעדשים שחורות

חומוס, ללא חומוס!
יש לנו עבורכם מתכון מעולה לממרח בריא, טעים וקליל יותר מחומוס רגיל - שמכינים מעדשים שחורות. מנה נפלאה כנשנוש לאירוח או כארוחת ערב מקורית.

מתכון ל3-4 מנות:

חומרים:
1 כוס עדשים שחורות, לא מבושלות
½ כוס טחינה גולמית
1 כף מיץ לימון
½ כפית מלח
⅓ כפית כמון
1 שן שום כתושה

להגשה:
שמן זית, עדשים שלמות, פטרוזיליה, קוביות עגבניה

הכנה:
1. בסיר בינוני שמים עדשים שחורות ו-3 כוסות מי ברז.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים כ20 דקות עד שהעדשים רכות מאד (תטעמו!), ומסננים.
3. במעבד מזון שמים את העדשים המבושלות (תשמרו בצד 2 כפות לקישוט) ואת כל שאר החומרים וטוחנים לקרם חלק. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
4. ״מצלחתים״ על צלחת עמוקה, מוזגים מעט שמן זית, ומפזרים עדשים, פטרוזיליה וקוביות עגבניה.
5. אוכלים עם פיתה או קרקרים.
6. שומרים בקירור עד שלושה ימים

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס