מתכון להמבורגר טבעוני מקינואה ושעועית שחורה - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המבורגר קינואה טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להמבורגר טבעוני מקינואה ושעועית שחורה

  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 המבורגרים

המבורגר קינואה טבעוני, שלא תוכלו להפסיק לזלול!


מצרכים:
¼ כוס קינואה טריקולור GREEN
½ כוס מים
1 פחית שעועית שחורה משומרת (439 גרם)
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף שבבי בצל
½ כפית אבקת שום
½ כפית אורגנו
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
⅓ כוס פירורי לחם
1 כף שמן זית GREEN

אופן הכנה:
מכניסים לסיר קינואה ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים לאש
נמוכה. מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש. נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות. פותחים את
המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החדר.
מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים תחת מי ברז. מסננים היטב משאריות נוזלים ומעבירים
לקערה גדולה.
מועכים את השעועית במזלג או מועך פירה, עד שמתקבלת מחית אחידה.
מוסיפים את הקינואה המבושלת, התבלינים ופירורי לחם ולשים עם הידיים לתערובת אחידה.
בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים 4 המבורגרים שווים בגודלם.

מחממים שמן במחבת פסים (אפשר גם מחבת רגילה) ומטגנים את ההמבורגרים על חום בינוני 3-4
דקות מכל צד או עד להזבה.
● אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור - מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את
ההמבורגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בספריי שמן, מרססים שמן על
ההמבורגרים ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה.
הצעת הגשה - מגישים את ההמבורגרים בלחמניה עגולה מרוחה בקטשופ עם עלה חסה, פרוסות
עגבניה טרייה ופרוסות דקות של מלפפון חמוץ.

בתאבון!

 

כתיבת מתכונים: נטע ליבנה

צילום: דניאל שכטר

סטיילינג: נעה קנריק

 

לצפייה במתכונים טבעוניים נוספים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס