המבורגר טבעוני
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

המבורגר טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

המבורגר מאורז בסמטי ועדשים שחורות, טבעוני, וללא גלוטן! ההמבורגר הטבעוני המושלם - עשיר בחלבון וקל להכנה, ומושלם לארוחת צהריים או אחרי אימון.

מתכון ל6-7 יחידות גדולות:

חומרים לאורז:
1 כוס אורז
1 כפית מלח
1 כף שמן
חומרים לעדשים:
1 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
⅓ כוס אגוזי פקאן/מלך
⅓ כוס קוואקר
3 כפות שמן זית
תבלינים:
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
½ כפית כוסברה טחונה
½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
¼ כפית קינמון

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה במעט שמן.
2. במחבת בינונית מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-20 דקות, עד שהם זהובים-שחומים.
3. מחממים שמן בסיר קטן, מוסיפים אורז, מלח, ומים לפי הוראות היצרן.
4. מבשלים 25 דקות עד שהאורז רך מאד ומסננים מהמים העודפים.
5. בסיר בינוני שמים עדשים ו-3 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים רכות. 6. מסננים את העדשים מהמים.
7. במעבד מזון שמים אורז מבושל, עדשים מבושלות, בצל מטוגן, אגוזים, קוואקר, שמן ואת כל התבלינים.
8. מעבדים למרקם אחיד וחלק (אפשר לטעום ולהוסיף מלח אם יש צורך). 9. בידיים רטובות יוצרים המבורגרים גדולים ושטוחים ומניחים אותם ללא רווחים על נייר האפייה.
10. מברישים את ההמבורגרים במעט שמן ואופים כ-20-25 דקות עד שהם יציבים למגע.
11. אוכלים עם לחמניה, מיונז, חסה ועגבניה או לחלופין לצד סלט ירקות טרי וכף יוגורט.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס