ביסקוטי תאנים משמשים ושקדים
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ביסקוטי תאנים משמשים ושקדים

תמונה גרסת הדפסה

ביסקוטי תאנים משמשים ושקדים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 40-50 עוגיות

עוגייה איטלקית, נפלאה ועשירה, מושלמת לצד הקפה.

למרות הרושם, היא קלה מאד להכנה ורק דורשת אפייה כפולה, כדי לקבל את הפריכות האהובה.

חומרים:

280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל (ניתן להחליף מחצית מהקמח הרגיל בקמח כוסמין)

1 כפית אבקת אפייה

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית תמצית שקדים

2 ביצים

2 חלבונים

100 גרם (בערך כוס) שקדים שלמים

5 יחידות תאנים מיובשים חתוכים לקוביות

5 יחידות משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

הכנה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים תנור ל-165 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
  3. מוסיפים תמצית וניל, תמצית שקדים, ביצים וחלבונים וממשיכים לערבב בעזרת כף עץ עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  4. מוסיפים משמשים, פיסטוקים ושקדים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בצורה אחידה בתערובת.
  5. בידיים רטובות מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים 2 כיכרות על גבי התבנית.
  6. אופים במשך כ-20-25 דקות או עד שהכיכרות מזהיבות.
  7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  8. בעזרת סכין לחם משוננת, פורסים כל כיכר לעוגיות דקיקות. מניחים את העוגיות בצפיפות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים אותן במשך עוד 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  10. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה עד שבועיים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס