קרפצ'יו בטטה | מתכון לשבועות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרפצ'יו בטטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של קרפצ'יו בטטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

המצרכים:

2 בטטות שטופות היטב עם הקליפה

תרסיס שמן

1/4 כוס פקאן מסוכר קצוץ

3 כפות עלי טימין טריים

1 כפית צ'ילי גרוס

1 כפית מלח גס

100 גרם גבינת איבריקו פרוסה בעזרת קולפן

3 כפות שמן זית

להגשה:

לחם טרי שופרסל

צלוחית עם שמן זית בלסמי ומלח גס

אופן ההכנה:

1. פורסים את הבטטות במנדולינה לפרוסות דקות.

2. מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים בתרסיס שמן.

3. מניחים את פרוסות הבטטות ומשמנים שוב.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד הזהבה וריכוך, מצננים.

5. על צלחת הגשה מניחים את פרוסות הבטטה בצורה חופפת, כך שהן מכסות את הצלחת.

6. מוזגים שמן זית ומניחים מעל מלח גס וצ'ילי גרוס.

7. מפזרים במרכז הצלחת את גילוחי האיבריקו.

8. מפזרים סביב טימין ושברי פקאן ומגישים.

בתאבון!

מתכון: אינס ינאי

צילום: בועז לביא

סטיילינג: נעה קנריק

לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מדיח – דווקא חוסך לכם

עובדה שלא ידעתם על מדיח

נכון שמדיח הכלים צורך כמות מסוימת של חשמל, אבל מבחינת מים הוא הרבה יותר חסכוני מאשר לשטוף כלים ביד. זה חשוב במיוחד כי אתם יודעים, ישראל מתייבשת.