קרמשניט מפורק
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרמשניט מפורק

תמונה גרסת הדפסה

קרמשניט מפורק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 5 מנות

המרכיבים:

1/2 חבילת בצק עלים מופשר

1/2 כוס סוכר לבן לפיזור

למלית:

250 מ"ל שמנת להקצפה

300 גרם גבינת לאבנה

4 כפות אבקת סוכר

3 כפות קליפת לימון מגוררת דק

להגשה:

עלי נענע

1 לימון פרוס לפרוסות דקות

6 כפות סוכר

6 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, מפזרים סוכר ומניחים נייר אפייה נוסף, מניחים משקולת (תבנית נוספת) מעל ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות עד השחמת הבצק, מחלצים מנייר האפייה ומצננים.
  2. במחבת מניחים סוכר ופרוסות לימון, צולים משני הצדדים עד שהן מתקרמלות ומניחים לצינון.
  3. מקציפים יחד שמנת להקצפה עם אבקת סוכר, לאבנה וקליפת לימון עד לקרם רך
  4. שוברים את בצק העלים האפוי לחתיכות מניחים בתחתית הכוס ומעל קרם , חוזרים על הפעולה בשנית ומקשטים מעל בעלי נענע ופרוסת לימון מקורמלת ומעט מנוזלי הלימון.

בתאבון!

מתכון: אינס ינאי
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נעה קנריק

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס