פשטידת ירקות | מתכון של מיכל לוי אלחלל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיש יער

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של קיש ירקות עם ברוקולי וכרובית

    קיש יער עם ברוקולי וכרובית

    כמות: 6 מנות

    רמת קושי: קל

    זמן הכנה: 50 דקות

    כלים: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ, מערוך, קערות ערבוב

    מתכון: מיכל לוי אלחלל

    צילום: בועז לביא

    סטיילינג: נעה קנריק

    המרכיבים:

    1 חבילה בצק עלים מרודד קפוא שופרסל - מופשר על פי הוראות היצרן

    1 מיכל שמנת לבישול 15% שופרסל

    4 ביצים L שופרסל

    ¼ כפית אגוז מוסקט של שופרסל

    1 חבילה גבינת שמנת 25% שופרסל

    1 כף קורנפלור שופרסל

    1 כף פטרוזיליה  טרייה שופרסל קצוצה דק

    80 גרם גבינת פרמזן 30% שופרסל מגוררת

    1 שקית ברוקולי שטוף – שופרסל fresh

    1/2 שקית כרובית שטופה – שופרסל fresh

    מלח ופלפל (שניהם של שופרסל)

    ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) ומשמנים תבנית.
    2. בקערה בינונית מערבבים יחד שמנת, 3 ביצים, אגוז מוסקט. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
    3. על משטח מקומח מרדדים קלות את הבצק כך שיתאים לגודל התבנית. את השאריות שומרים במקרר או מחזירים למקפיא.
    4. על תחתית התבנית מניחים את הבצק ומהדקים היטב לבסיס ולשוליים. יוצקים מעל את תערובת השמנת. אופים 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב בשולים.
    5. מוציאים מהתנור ומשהים עד לשימוש בטמפרטורת החדר. משאירים תנור חום על 180 מעלות.
    6. בקערה בינונית מערבבים גבינת שמנת, ביצה , קורנפלור, פרמזן ופטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
    7. מניחים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה גדולה ומכסים במים רותחים לדקה בלבד וממסננים. מורחים על פני הפשטידה את תערובת הגבינה. מסדרים פרחי כרובית ופרחי ברוקולי באופן סימטרי.
    8. מחזירים לתנור ל 10-12 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם.

    בתאבון!

    לעוד מתכונים לשבועות, לחצו כאן

    אולי יעניין אותך גם

    לא כדאי לפספס

    הספק של מזגן – לא רק לפי גודל החדר

    טיפ חשוב לפני שקונים מזגן

    אם הדירה שלכם נמצאת בקומה האחרונה או אם יש לכם חלונות שמכניסים הביתה שמש ישירה, זה אומר שהבית שלכם יותר חם ותצטרכו מזגן בתפוקה גבוהה יותר.