

לביבטוסט - לביבת תפוח אדמה וגאודה שמכינים בטוסטר
כמות: 4-5 לביבות גדולות
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 10 דקות
כלים: טוסטר לחיצה, מגרדת, קערה
מתכון: מיכל לוי אלחלל
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נעה קנריק
המרכיבים:
לביבות:
- 3 תפוחי אדמה קלופים בינוניים (300-350 גרם)
- 100 גרם גבינת גאודה "צ'יזמרקט" מגוררת
- 2 כפות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר - שופרסל
- 1 ביצה m
- 1 ענף בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות (אם רוצים)
- תרסיס שמן שופרסל
- מלח ופלפל
רוטב להגשה:
- 2 מיכלי (300 גרם) יוגורט יווני מסורתי 2% שופרסל
- 2 כפיות מיץ לימון משומר שופרסל
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית עלי נענע טריים קצוצים (לא חובה)
- מלח ופלפל
הכנה:
- במגרדת גסה מגרדים את תפוח האדמה וסוחטים את הנוזלים.
- מערבבים את תפוחי האדמה עם קמח, גאודה, בצל ירוק (שומרים מעט בצד לקישוט) וביצה. מתבלים במלח ופלפל.
- מחממים טוסטר לחום כמעט הכי גבוה ומשמנים אותו היטב בעזרת תרסיס שמן
- יוצרים על בסיס הטוסטר לביבה גדולה בקוטר כ-12 ס"מ (או מרובעות בגודל הטוסטר) וסוגרים. מחכים כ-5-6 דקות או עד להזהבה (במידה ומזהיב מהר מידי מורידים את חום הטוסטר).
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה בינונית ומתבלים במלח ופלפל. מעטרים בבצל ירוק ומגישים עם הרוטב.
בתאבון!