לביבטוסט - לביבת תפוח אדמה וגאודה שמכינים בטוסטר
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

לביבטוסט - לביבת תפוח אדמה וגאודה שמכינים בטוסטר

תמונה גרסת הדפסה

    לביבטוסט - לביבת תפוח אדמה וגאודה שמכינים בטוסטר

    כמות: 4-5 לביבות גדולות

    רמת קושי: קל

    זמן הכנה: 10 דקות

    כלים: טוסטר לחיצה, מגרדת, קערה

    מתכון: מיכל לוי אלחלל

    צילום: בועז לביא

    סטיילינג: נעה קנריק

    המרכיבים:

    לביבות:

    • 3 תפוחי אדמה קלופים בינוניים (300-350 גרם)
    • 100 גרם גבינת גאודה "צ'יזמרקט" מגוררת
    • 2 כפות קמח חיטה לבן בהיר מנופה זיפר - שופרסל
    • 1 ביצה m
    • 1 ענף בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות (אם רוצים)
    • תרסיס שמן שופרסל
    • מלח ופלפל

    רוטב להגשה:

    • 2 מיכלי (300 גרם) יוגורט יווני מסורתי 2%  שופרסל
    • 2 כפיות מיץ לימון משומר שופרסל
    • 1 שן שום כתושה
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כפית עלי נענע טריים קצוצים (לא חובה)
    • מלח ופלפל

    הכנה:

    1. במגרדת גסה מגרדים את תפוח האדמה וסוחטים את הנוזלים.
    2. מערבבים את תפוחי האדמה עם קמח, גאודה, בצל ירוק (שומרים מעט בצד לקישוט) וביצה.  מתבלים במלח ופלפל.
    3. מחממים טוסטר לחום כמעט הכי גבוה ומשמנים אותו היטב בעזרת תרסיס שמן
    4. יוצרים על בסיס הטוסטר לביבה גדולה בקוטר כ-12 ס"מ (או מרובעות בגודל הטוסטר) וסוגרים. מחכים כ-5-6 דקות או עד להזהבה (במידה ומזהיב מהר מידי מורידים את חום הטוסטר).
    5. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה בינונית ומתבלים במלח ופלפל. מעטרים בבצל ירוק ומגישים עם הרוטב.

    בתאבון!

    אולי יעניין אותך גם

    לא כדאי לפספס