טאקו מפורק
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

טאקו מפורק

תמונה גרסת הדפסה

    טאקו מפורק

    כמות: 6 מנות

    רמת קושי: קל

    זמן הכנה: 20 דקות

    כלים: סיר נמוך ורחב, קערת ערבוב, כף עץ

    מתכון: מיכל לוי אלחלל

    צילום: בועז לביא

    סטיילינג: נעה קנריק

    המרכיבים:

    500 גרם בשר אנגוס טחון שופרסל

    1/3 כוס שמן זית או שמן קנולה שופרסל

    2 בצלים חתוכים לקוביות

    2 שיני שום חתוכות לרבעים

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית כמון

    1 כפית אורגנו יבש

    1/2 כפית צ'ילי טחון (אם רוצים)

    400 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסא שופרסל

    2 כפות רסק עגבניות 22% שופרסל

    400 גרם שעועית אדומה מקופסא שופרסל גרין

    מלח ופלפל

    להגשה:

    2 חבילות חטיף תירס ללא גלוטן שופרסל גרין

    2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

    1/2 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות

    2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק שופרסל

    1/2 כפית טבסקו (אם רוצים)

    מיץ מחצי לימון

    מלח

    ההכנה:

    1. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים כשתי דקות בצל ושום עד שמזהיבים מעט.
    2. מוסיפים לסיר עוד כף שמן ומוסיפים פפריקה, כמון, צ'ילי ואורגנו.
    3. מוסיפים בשר טחון מטגנים  בעזרת כף עץ באותו הסיר על אש גבוהה ומפרקים אותו עד שמזהיב מעט כ 5-6 דקות .
    4. שופכים מעל הבשר כוס וחצי מים, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ושעועית. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ 20-25 דקות לא מכוסה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.
    5. לסלסה: בקערה קטנה מערבבים עגבניות, אבוקדו, כוסברה, טבסקו ולימון ומתבלים במלח.
    6. מגישים חם עם חטיף תירס וסלסה.

    בתאבון!

    אולי יעניין אותך גם

    לא כדאי לפספס