

טאקו מפורק
כמות: 6 מנות
רמת קושי: קל
זמן הכנה: 20 דקות
כלים: סיר נמוך ורחב, קערת ערבוב, כף עץ
מתכון: מיכל לוי אלחלל
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נעה קנריק
המרכיבים:
500 גרם בשר אנגוס טחון שופרסל
1/3 כוס שמן זית או שמן קנולה שופרסל
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 שיני שום חתוכות לרבעים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית צ'ילי טחון (אם רוצים)
400 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסא שופרסל
2 כפות רסק עגבניות 22% שופרסל
400 גרם שעועית אדומה מקופסא שופרסל גרין
מלח ופלפל
להגשה:
2 חבילות חטיף תירס ללא גלוטן שופרסל גרין
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק שופרסל
1/2 כפית טבסקו (אם רוצים)
מיץ מחצי לימון
מלח
ההכנה:
- בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים כשתי דקות בצל ושום עד שמזהיבים מעט.
- מוסיפים לסיר עוד כף שמן ומוסיפים פפריקה, כמון, צ'ילי ואורגנו.
- מוסיפים בשר טחון מטגנים בעזרת כף עץ באותו הסיר על אש גבוהה ומפרקים אותו עד שמזהיב מעט כ 5-6 דקות .
- שופכים מעל הבשר כוס וחצי מים, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ושעועית. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ 20-25 דקות לא מכוסה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.
- לסלסה: בקערה קטנה מערבבים עגבניות, אבוקדו, כוסברה, טבסקו ולימון ומתבלים במלח.
- מגישים חם עם חטיף תירס וסלסה.
בתאבון!