שבלולי בלינצ'ס עם גבינת גאודה ותרד של יהודית אביב
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שבלולי בלינצ'ס עם גבינת גאודה ותרד של יהודית אביב

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • מספר מנות: כ-15 בלינצ'סים לתבנית בקוטר 20 ס"מ

תרד וגבינות זה השילוב האהוב עליי מכל. בדרך כלל אני ממלאה בצק פילו או קנלוני. כיוון שאני אוהבת לצאת מהקופסא ומאוד אוהבת בלינצ'ס בכל צורה וטעם, החלטתי לשלב בין השניים. יצא מאפה חגיגי והכי מיוחד לשולחן החג.

מצרכים:

לבלינצ'ס

3  ביצים גדולות שופרסל

1/2 2 כוסות חלב שופרסל

1/2  כפית מלח

קורט פלפל שחור טחון במיכל שופרסל

2  כוסות קמח שופרסל מנופה

2  כפות שמן זית פרימיום שופרסל

50  גרם חמאה שופרסל  מומסת

מלית גבינות ותרד

 500 גרם תרד טרי קצוץ דק

 2 יחידות בצל ירוק קצוצים דק

200 גרם גבינת גאודה שופרסל

 250 גרם גבינה בולגרית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור

לרוטב

2  מיכלים שמנת מתוקה שופרסל  38%

1 גביע  (200 גרם) שמנת חמוצה 15%

50  גרם פרמזן מגורד

100 גרם גאודה שופרסל מגוררת

מלח

1/4 כפית פלפל שחור שופרסל טחון במיכל

קורט אגוז מוסקט שופרסל טחון במיכל

אופן ההכנה

  1. מניחים  בקערה את הביצים, החלב, המלח והפלפל השחור וטורפים יחד.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עם מטרפה ידנית, או במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה .מוסיפים שמן זית וחמאה מומסת ומערבבים.
  3. מניחים במקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים להכין את החביתיות.
  4. מחממים מחבת נון סטיק ומשמנים אותה קלות עם שמן זית – טובלים נייר סופג בשמן זית ומשמנים אתו קלות את המחבת.
  5. בעזרת מצקת מוזגים מהבלילה למחבת ודואגים שכל המחבת תהיה מכוסה בשכבה מאוד דקה של הבלילה. כשהבלינצ'ס מוכנים הם מתנתקים בקלות מהמחבת ואז הופכים צד לכמה שניות. מכינים כך את כל הבלינצ'סים ועורמים אחד על השני עד שמסיימים.
  6. בקערה מניחים את התרד והבצל הירוק. מוסיפים לקערה את שני סוגי הגבינות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב  עד שכל התרד עטוף בגבינה.
  7. הרכבת הבלינצ'ס: מניחים עלה אחד של בלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מהמלית לרוחב העלה במרכזו. סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים למעין רולדה. חותכים את הבלינצ'ס באמצע לחצי ואז פורסים כל חצי לשניים. סה"כ יוצא מכל עלה בלינצ'ס ארבעה שבלולים.
  8. מסדרים את השבלולים בתבנית שנכנסת לתנור בצורה צפופה.
  9. מכינים רוטב: מניחים בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פרמזן וגאודה מגוררים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים יחד עד לקבלת לבלילה אחידה. בעזרת כף מוזגים על הבלינצ'ס את הרוטב. מוזגים גם בין השבלולים.
  10. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבלינצ'ס כ- 40 דקות עד השחמה קלה. מגישים את הבלינצ'ס כשהוא חם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס