קערת חלה-פורי קפרזה לשבועות של דור פלג
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קערת חלה-פורי קפרזה לשבועות של דור פלג

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 1:10 דקות
  • מספר מנות: 2 מנות חלוקה גדולות

מצרכים

כלים להכנת המתכון:
בלנדר עם וו לישה
קערה חסינת חום

לבצק:
500 גרם קמח לבן שופרסל
כף שמרים יבשים שופרסל
2 כפות סוכר לבן שופרסל
כוס ורבע מים פושרים
רבע כוס שמן ניטרלי (כמו קנולה)
חצי כף מלח

לסלט הקפרזה:
קילו עגבניות טריות
6-8 כדורי מוצרלה בקר שופרסל
מלח ופלפל שחור
שמן זית פרימיום שופרסל

להגשה:
חומץ בלסמי
חבילת עלי בזיליקום טרי
פרמזן איכותית של שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: אל קערת מיקסר, עם וו לישה, מוסיפים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המים, השמן והמלח. לשים הכל היטב, במהירות איטית, עד הגעה לבצק אחיד וחלק (בערך 5-7 דקות).
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים 40 דקות בטמפ' חדר. לאחר מכן, מחלקים את הבצק לשני כדורים של 300 גרם, מכדררים לכדורים ומניחים במרווחים זה מזה על משטח העבודה. מכסים במגבת ומתפיחים 20 דקות.
  3. אפיית הקערות: מחממים תנור ל180 מעלות. מרדדים את כדורי הבצק לעיגול בעובי 1-2 ס"מ. משמנים מעט נייר אפייה, מניחים מעליו את הבצק הפתוח, ואז מניחים את השניים מעל קערה חסינת חום, הפוכה. מותחים בעדינות את קצוות הבצק כלפי מטה, עד שמקבל את צורת הקערה.
  4. מורחים במעט שמן זית ואופים 12-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור) עד הזהבה. מחלצים בזהירות ומאפשרים להצטנן בטמפ' חדר. חשוב מאוד שהקערות לא יהיו חמות בזמן הגשת הסלט.
  5. הרכבת הסלט: חותכים את העגבניות הטריות לחתיכות בגודל ביס ומעבירים לקערה. קורעים פנימה את כדורי המוצרלה, מתבלים בשמן זית ופלפל שחור ומערבבים היטב. את התיבול במלח נבצע אך ורק טרם ההגשה עצמה.
  6. הגשה: מתבלים את סלט העגבניות במלח ומעבירים אל קערות החלה-פורי. מעל, מזלפים מעט בלסמי ושמן זית, מפזרים עלי בזיליקום ומגרדים פרמזן.

צילום דור פלג: שירן שי כהן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס