פסטה פרפלה מתוקה ברוטב שמנת ודובדבנים לשבועות של יהודית אביב
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה פרפלה מתוקה ברוטב שמנת ודובדבנים לשבועות של יהודית אביב

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 1:20
  • מספר מנות: 10 מנות לתבנית בגודל 20*20

את המנה הזו הכנתי בהשראת קיגל אטריות מתוק שאני אופה, בדרך כלל עם תפוחים. כדי לתת מראה חגיגי שילבתי דובדבנים, שגם הוסיפו טעם וגם צבע מדהים שהקפיץ את הקינוח בכמה רמות למעלה.

מצרכים

לפשטידה

500 גרם פסטה פרפרלה שופרסל

מים וכף מלח לבישול הפסטה

50 גרם חמאה שופרסל

2  שמנת מתוקה 38% שופרסל

1 מיכל גבינת שמנת שופרסל

4  ביצי משק שופרסל גדולות שלמות

 ½ 1 כוסות סוכר שופרסל

2  כפות גדושות קורנפלור שופרסל

2  כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל שופרסל

1 כפית תמצית וניל שופרסל

 1 צנצנת דובדבנים משומרים מסוננים מהנוזל, אותו שומרים בצד

לרוטב דובדבנים

מיץ דובדבנים מהצנצנת

1  כוס סוכר שופרסל

 1/2 כפית קורנפלור שופרסל

כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

  1. לרוטב דובדבנים: שמים בקלחת מיץ דובדבנים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
  2. בינתיים, מערבבים את הקורנפלור ומיץ הלימון. מוסיפים לקלחת תוך ערבוב. מבשלים עוד 10 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. הוא ממשיך להסמיך אחרי שמתקרר.
  3. לפשטידה: מבשלים את הפסטה במים ומלח לפי הוראות היצרן. מסננים מהמים ומוסיפים חמאה. מערבבים היטב, כך שהחמאה תעטוף את כל הפסטה.
  4. מערבבים בקערה את השמנת להקצפה, גבינת שמנת, הביצים, הסוכר, הקורנפלור, הפודינג ותמצית הווניל וטורפים לבלילה חלקה. מוסיפים לבלילה את הפסטה ומערבבים.
  5. בונים את המנה: מוזגים לתבנית כרבע מכמות הפסטה ומסדרים מעל שכבה של דובדבנים ומזלפים מעט מהרוטב. מוזגים עוד שכבת פסטה, דובדבנים ורוטב וממשיכים כך עד שמסיימים.
  6. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 45-60 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת ונראית מוכנה. לקראת סוף האפייה מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כמה דקות כדי שהחלק העליון יזהיב קלות. מצננים היטב לפני שפורסים. מגישים לצד רוטב הדובדבנים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס