פסטה לשבועות ברוטב קרם פלפלים, כדורי מוצרלה ואורגנו של בת חן דיאמנט
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה לשבועות ברוטב קרם פלפלים, כדורי מוצרלה ואורגנו של בת חן דיאמנט

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4

את ההשראה למנה הבאתי מהגינה שלי. הפסטה מוגשת ברוטב של פלפלים מתוקים בשיא עונתם עם צנוברים קלויים, שמנת מתוקה ועלי אורגנו מהגינה. לפני ההגשה אני בוצעת כדור מוצרלה טרי, מפזרת מעל פרמזן, והתוצאה שמתקבלת היא מנה איטלקית טעימה מאוד, שאני מאד אוהבת להכין למשפחה שלי.

 

מצרכים

חבילת ספגטי שופרסל

חומרים לקרם פלפלים:

2-3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

3 שיני שום שופרסל, פרוסות

בצל קטן/כרישה חתוכים לקוביות/קטן

2 כפות צנוברים

4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות

2-3 כפות עלי טימין שופרסל/אורגנו טריים

250 מ"ל שמנת מתוקה שופרסל 38%

מלח

פלפל

להגשה

4 כדורי מוצרלה

3-4 כפות פרמזן להגשה

ציוד נדרש:

מחבת

מוט בלנדר ידני/בלנדר

אופן ההכנה:

  1. מכינים קרם פלפלים: מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומאדים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים פלפלים ומאדים מספר דקות עד להזהבה, מוסיפים צנוברים, תבלינים טריים ומזהיבים קלות. מוסיפים שמנת מתוקה, מתבלים במלח, פלפל, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים כ-10 דקות את הרוטב עד לסמיכות הרצויה.
  2. טוחנים את הרוטב בעזרת מוט בלנדר חשמלי/מעבד מזון.
  3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.
  4. כאשר הפסטה מוכנה מעבירים אותה למחבת עם הרוטב החם, מערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מעבירים לצלחת הגשה, קורעים את כדורי המוצרלה ומניחים אותה על הפסטה, מפזרים מעל פרמזן ומגישים חם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס