עוגיית שוקולד צ'אנק ענקית וגבינת שמנת של נטע לויה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיית שוקולד צ'אנק ענקית וגבינת שמנת של נטע לויה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: עוגיית מחבת גדולה בקוטר 26 או 15 עוגיות קטנות

כל מי שמכיר אותי יודע שהמומחיות שלי היא עוגיות שוקולד צ׳יפס. אז בהשראת חג השבועות לקחתי את העניין צעד קדימה ויצרתי מתכון מנצח לעוגייה ענקית וחגיגית עם טוויסט מיוחד של גבינת שמנת שנותנת נימוחות שעוד לא טעמתם!

מצרכים

200 גרם סוכר חום שופרסל (1 כוס דחוסה)

150 גרם סוכר לבן שופרסל (3/4 כוס)

10 גרם מלח

150 גרם גבינת שמנת שופרסל

50 גרם חמאה שופרסל רכה

2 ביצים שופרסל

350 גרם קמח לבן שופרסל (1/4 2 כוסות)

50 גרם קורנפלור שופרסל

5 גרם אבקת סודה לשתייה (1 כפית)

250 גרם שוקולד מריר שופרסל 72 % קצוץ גס

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את הסוכרים, מלח, גבינת שמנת וחמאה.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, קורנפלור ואבקת סודה לשתייה. מערבבים רק עד להיווצרות בצק.
  4. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. משטחים את הבצק בתבנית האפייה או מחבת ואופים 20-25 דקות ב- 180 מעלות, עד שהעוגייה אפויה מבחוץ ורכה מבפנים. אם מכינים עוגיות מקצרים את זמן ההכנה ל-18 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס