

- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 20 דקות
- מספר מנות: 4-5 מנות
ההשראה למנה מגיעה מצפון איטליה, מדובר בפסטה כיפית ועשירה בטעמים שמתאימה בול לחג השבועות. הספגטי מוגש ברוטב קליל אך עשיר של אגוזים, גבינת פרמזן והמון עשבי תיבול.
מצרכים:
500 גרם ספגטי שופרסל
1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
100 גרם אגוזי מלך שופרסל קלויים וקצוצים
1 צרור עלי בזיליקום שופרסל קצוץ
1 צרור פטרוזיליה שופרסל קצוץ
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר פסטה גדול.
- קוצצים את אגוזי המלך, הפטרוזיליה ועלי הבזיליקום דק-דק ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את גבינת הפרמזן ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך.
- מוסיפים מלח לסיר הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הפסטה ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.
- מוסיפים לקערה עם הרוטב את הספגטי ואת מי הבישול ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב שעוטף את הספגטי. מגישים קר.