סלט פסטה וסלמון לשבועות של ענת אלישע
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פסטה וסלמון לשבועות של ענת אלישע

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 2

כשהכנתי את מנת הפסטה עם הסלמון ההשראה שלי הייתה שולחן חג שבועות. אין שולחן חג בלי פסטה בצורה כזאת או אחרת ורציתי לספק לכם אפשרות נוספת לחג, ללא גבינות. מתכון קליל, פשוט וטעים במיוחד.

מצרכים:

5 כפות שמן זית שופרסל פרימיום

500 גרם דג סלמון שופרסל טרי חתוך לקוביות

250 גרם פסטה פנה שופרסל

2 כפות ממרח עגבניות מיובשות שופרסל

חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים

3 בצלים ירוקים שופרסל חתוכים למקטעים קצרים

שן שום שופרסל, מגורדת

2 כפיות לימון כבוש

1/4צרור פטרוזיליה שופרסל קצוצה

1/4 צרור כוסברה שופרסל קצוצה

פלפל צ'ילי קצוץ (ללא גרעינים)

מלח

פלפל שחור שופרסל גרוס דק במיכל

להגשה

בצל ירוק שופרסל, קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד שליש ממי הבישול.
  2. במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים את קוביות הסלמון. צורבים כדקה וחצי מכל צד, מכניסים את שאר המרכיבים כולל מי בישול הפסטה, למעט הפסטה. מערבבים בזהירות.
  3. מחלקים את הפסטה ומחלקים ל-2 צלחות, מחלקים את מנת הדג לצלחות.
  4. להגשה: מקשטים במעט בצל ירוק קצוץ.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס