חלה-פורי שקשוקה לשבועות של אריאל בן חמו
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה-פורי שקשוקה לשבועות של אריאל בן חמו

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 3 שעות
  • מספר מנות: 4-6

כלים להכנת המתכון:
מיקסר וו לישה 
תבנית קוטר 36
מערוך קערות
כפות
מחבת רחבה

מצרכים:

500 גרם קמח מלא שופרסל
8 גרם (1 כף) שמרים יבשים שופרסל
50 גרם (¼ כוס) סוכר קנים
50 גרם (1/4 כוס) שמן זית פרימיום שופרסל
2 ביצי משק L שופרסל
1 כפית גדושה מלח
150 גרם (2/3 כוס) מים

למילוי גבינות:
1/2 חבילה בולגרית 5%
½ כוס מוצרלה שופרסל מגורדת
1 כפית טימין שופרסל/ אורגנו

לציפוי:
ביצה שופרסל טרופה

לרוטב שקשוקה מהיר:
2 פחיות שימורי עגבניות שופרסל חתוכות גס
2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

להגשה:
4-5 ביצי משק שופרסל

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל חומרי הגלם לפי הסדר הכתוב ולשים על המהירות הנמוכה ביותר למשך 8 דקות.
  2. בודקים את הבצק, הוא צריך להיות מעט דביק אם הוא לא מוסיפים 2-3 כפות מים וממשיכים את הלישה עוד 2 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים מכל הצדדים, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
  4. בקערה בינונית מערבבים את תערובת הגבינות.
  5. מחלקים את הבצק ל– 7-10 כדורים, ממלאים כל כדור בכף גדושה מתערובת הגבינות וסוגרים לכדור.
  6. מניחים את הכדורים מסביב לתבנית האפייה בעיגול כשמשאירים את המרכז פתוח.
  7. מכסים במגבת ומתפיחים לעוד 40 דקות.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו.
  9. מכינים את רוטב השקשוקה: במחבת רחבה מניחים את כל חומרי הגלם ומערבבים היטב, מבשלים על אש בינונית עד שהרוטב מעט מצטמצם.
  10. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים אותן בתנור שחומם מראש 15-20 דקות.
  11. מוציאים בזהירות מהתנור, מניחים במרכז הלחמניות את השקשוקה ושוברים מעליה את הביצים.
  12. מחזירים לאפיה לעוד 15-20 דקות או עד שהביצים ממוכנות והלחמניות זהובות.

צילום: גיל אבירם

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס