חלה-פורי פסטו וגאודה לשבועות של רות אופק
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה-פורי פסטו וגאודה לשבועות של רות אופק

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעתיים + לילה תפיחה
  • מספר מנות: 2

מרכיבים

לבצק חלה:

500 גרם קמח לבן שופרסל

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

חצי כפית מלח

ביצה גודל L

4 כפות (60 מ"ל) שמן זית שופרסל

1.5 כוסות מים

למלית פסטו וגאודה:

חבילה ממרח פסטו שופרסל

כ- 100 גרם (בערך כוס) גבינת גאודה מגוררת שופרסל

למלית החצ'אפורי:

200 גרם (חבילה) גבינת שמנת שופרסל

100 גרם (בערך כוס) גבינת גאודה מגוררת שופרסל

אופן ההכנה:

1. מכינים את בצק החלה: בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצה והמים ומתחילים לערבל עם וו לישה.

2. תוך כדי הערבול מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל במשך כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק.

3. מניחים את הבצק לתפיחה בקערה משומנת לפחות שעה וחצי. מומלץ לתת לבצק לתפוח למשך לילה  במקרר כיוון שיותר קל לעצב את צורת החלה כשהבצק קר.

4. מעצבים את צורת חלת הפסטו (בבקה פסטו): לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו לעלה ארוך יחסית. מורחים על העלה ממרח פסטו ומכסים בגבינת גאודה מגוררת. מגלגלים את הבצק לצורת רולדה לאורכו. חותכים באמצע הרולדה חתך לכל אורכה. מציבים את 2 הרצועות שהתקבלו כך שהמלית תציץ כלפי מעלה ויוצרים מהן צורת X לאחר מכן כורכים את הרצועות אחת עם השניה (כמו סליל).

5. מסדרים את הבצק ההמעוצב בצורת עיגול על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מניחים לבצק לתפוח כשהוא מכוסה במגבת או ניילון נצמד (באופן רופף) למשך כחצי שעה. מכינים את החלה הבאה משארית הבצק באותו האופן.

6. מחממים תנור ל-170 מעלות. לאחר התפיחה מערבבים את גבינת השמנת גם גבינת הגאודה ומניחים במרכז החלות. אופים את החלה במשך כ-20 דקות עד שהחלה זהובה. אם רוצים ניתן למרוח על החלה המוכנה מעט שמן זית לברק. בתיאבון.

 

צילום רות אופק:  יהודית הופמן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס