חלה-פורי גבינות מתוקות ודובדבנים לשבועות של תומר אומנסקי
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה-פורי גבינות מתוקות ודובדבנים לשבועות של תומר אומנסקי

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 10

לקראת שבועות החברים בשופרסל אתגרו אותי להכין חלה חגיגית במילוי גבינה שכל כולה השראה. מהרגע הראשון ידעתי שאני הולך להכין משהו שיהמם את בני הבית, חגיגי ויחסית קליל. הכנתי בצק חלה עשיר בחלב וחמאה, בכל אחת מהרצועות יש מלית גבינה מתקתקה, ריבת דובדבן ודובדבנים חמצמצים וטעימים. אני מת על שבועות זה לגמרי חג שאפשר לגוון בו אין סוף, חג עם הפחמימות הכי שוות שאליהן מתלוות הגבינות הכי שוות ובקיצור אחד החגים האהובים עליי.  אז יאללה, חממו תנורים כי אנחנו יוצאים לדרך!!!

חומרים

כלים:

מיקסר

מערוך

פלטה / לקקן

תבנית אפייה

מברשת

כף

לבצק:

500 גרם קמח שופרסל

10 גרם שמרים יבשים שופרסל (כף גדושה) / 30 גרם שמרים טריים שופרסל

75 גרם סוכר שופרסל

75 גרם חמאה שופרסל / שמן נייטרלי

10 גרם מלח (כפית גדושה)

450 מ"ל חלב שופרסל קר

למילוי והרכבה:

400 גרם גבינת טבורג / כנען / טוב טעם

100 גרם שמנת חמוצה 27% / גבינת שמנת 30%

80 גרם פודינג וניל

50 גרם סוכר שופרסל

ביצה שופרסל

200 גרם ריבת דובדבנים

חצי צנצנת דובדבנים משומרים (לא חובה) 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל חומרי הבצק פרט למלח כ–12 דקות. מוסיפים את המלח פנימה ולשים 3-5 דקות. הלישה חייבת להיות ארוכה לטובת פיתוח הגלוטן בבצק וריכוכו.
  2. במידת הצורך מוסיפים עד 50 מ"ל חלב נוספים (רק במידה ואתם מרגיש שהבצק מאוד יבש).
  3. לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. ניתן לזרז את ההתפחה על ידי התפחה בתנור שחומם ל 35-40 מעלות.
  4. למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי פרט לריבה והדובדבנים למלית אחידה. לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח העבודה ומחלקים ל-3 כדורים במשקל שווה (כ-300 גרם לכדור).
  5. על משטח משומן מעט (על מנת שהבצק לא יידבק) מרדדים את הכדור למלבן יחסית ארוך. מורחים מעט ריבת דובדבנים (שכבה דקה) מעליה מזלפים או מניחים שכבה של מלית גבינה (לא להגזים עם הכמות) ומסדרים דובדבנים שסיננו היטב מנוזלי השימור.
  6. בעת המריחה מקפידים לשמור על קצוות המלבן נקיים על מנת לגלגל לרצועה אטומה היטב. לאחר שהמלבן ממולא, מניחים את קצוות הבצק מימין ומשמאל על קצה המילוי ומגלגלים לרצועה אטומה וארוכה. כאשר הרצועות מוכנות, מקמחים מעט ויוצרים צמה. מוודאים שהקצוות הדוקים.
  7. מתפיחים את החלה כשעה וחצי עד להכפלת הנפח. מורחים בביצה ומפזרים מעט סוכר גבישי מעל. אופים את החלב ב-175 מעלות כחצי שעה עד שהחלה שחומה מלמעלה ומלטה.
  8. מניחים לחלה להצטנן היטב, פורסים פרוסה ומתפנקים. 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס