חלה-פורי גבינות, טימין וזיתי קלמטה לשבועות של אושרית אברג'יל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

חלה-פורי גבינות, טימין וזיתי קלמטה לשבועות של אושרית אברג'יל

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: שעתיים
  • מספר מנות: 3-6

כלים נדרשים: מיקסר, מערוך, תבנית, קערה.

מצרכים: 

500 גרם קמח שופרסל

1 כף שמרים יבשים שופרסל

125 מ"ל שמן זית פרימיום שופרסל

2 כפות סוכר

1  כפית מלח

300 מ"ל מים חמימים

למילוי: 

250 גבינת גבינת פטה

100 גבינת פרמזן

200 גבינת מוצרלה

200 גבינת גבינת כנען

50 ג׳ זיתי קלמטה מגולענים וחצויים

עלי טימין

לציפוי: 

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה: 

1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים והשמן ומעבדים לבצק, מתחילים בלישה בעוצמה נמוכה ל8 דקות. מגבירים את המהירות וממשיכים בלישה עוד כ-4 דקות.

2. מעבירים לקערת התפחה ומכסים ל10 דקות.

3. פותחים את הקערה ומעבדים את הבצק ביד כדקה. משמנים את הבצק ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח - כשעה.

4. למלית: מגרדים לקערה את גבינות הפטה, פרמזן ומוצרלה, מוסיפים גבינת כנען ומערבבים.

5. מחלקים את הבצק ל-9 כדורים שווים, כל 3 יוצרים חלהפורי בינוני/גדול. כדור אחד מרדדים לאליפסה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. את 2 הכדורים הנותרים מחלקים ל-2 ופותחים לרצועות ארוכות. מלפפים 2 רצועות יחדיו לצורת ספירלה, מקבלים 2 ספירלות. עוטפים את האליפסה בספירלות, 1 מכל צד ומחברים בקצוות וככה ממשיכים עם 2 החלה פורי הנותרים. מניחים את הגבינות במרכז החלהפורי, מניחים זיתי קלמטה ומפזרים 2 עלי טימין. מכסים להתפחה 30 דקות.

6. מזלפים מעט שמן זית על הגבינות, מברישים את השוליים בביצה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 ואופים עד לקבלת גוון זהוב ויפה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס