גלידת קסטה בציפוי שוקולד מריר של ענת אלישע
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

גלידת קסטה בציפוי שוקולד מריר של ענת אלישע

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 8-10

ההשראה שלי הייתה חג שבועות ומזג האוויר שהולך ומתחמם. ומה יותר טעים מגלידה קר מתוצרת ביתית ביום חם?! הגלידה שלי תשמש אתכם כקינוח מושלם לארוחת החג.

מצרכים:

2 שרוולי ביסקוויטים

500 מ"ל שמנת מתוקה 24% שופרסל

1 גביע גבינת שמנת שופרסל

300 גרם חלב מרוכז (3/4 פחית)

כפית תמצית וניל שופרסל

100 גרם שוקולד מריר שופרסל 72 % מגורד גס

לציפוי:

 200 גרם שוקולד מריר שופרסל 72%

2 כפות שמן קנולה שופרסל

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מניחים את גבינת השמנת ומקציפים כדקה. מוסיפים שמנת להקצפה ותמצית וניל ומקצפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מרקם קרמי כמו יוגורט. מנמיכים מהירות לבינונית נמוכה ומוסיפים חלב מרוכז. מקציפים עוד כדקה לאיחוד. מוסיפים את השוקולד המגורד ומקפלים לתוך הבלילה.
  2. מניחים בתבנית שכבה של ביסקוויטים ומוסיפים מעל את הבלילה. משטחים בעזרת פלטה מדורגת. מוסיפים עוד שכבה של ביסקוויטים (מקבילה לשכבה התחתונה).
  3. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקפיא.
  4. למחרת, מעבירים את הגלידות למשטח עבודה ובעזרת סכין חותכים למנות.
  5. ממיסים במיקרו (בפולסים) את השוקולד המריר עם השמן.
  6. טובלים כל יחידת קסטה ומניחים על נייר אפייה.
  7. שומרים במקפיא בקופסה אטומה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס