דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוחי עץ ממולאים בשר צנוברים ורימונים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתפוחי עץ ממולאים בשר

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 80 דקות
  • מספר מנות: 6-5

אביזרים:

כפית פריזיאנית לריקון התפוח

מחבת 

תבנית אפייה יחסית נמוכה ולא גדולה (רצוי בצבע בהיר)

 

חומרים:

4 תפוחים מזן גרנד סמית 

100 גרם צנוברים קלופים שופרסל

400 גרם בשר בקר טחון אנגוס שופרסל

2 כפות סויה שופרסל

1 בצל סגול  - חתוך לקוביות

1/2 כפית מלח שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

1 כפית שטוחה קינמון טחון שופרסל

1 כף שטוחה בהרט שופרסל

 

לרוטב:

3/4 כוס יין אדום יבש

1 כוס מים

1 בצל סגול - חתוך לרצועות

1 כף דבש טבעי שופרסל

1 כפית שטוחה קינמון טחון שופרסל

 1/2 כפית מלח שופרסל

1/2 כפית פלפל שחור גרוס שופרסל

 

להגשה:

 1/2 כוס גרעיני רימון

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את ארבעת התפוחים לחצאים ומרוקנים עד כמה שניתן.
  2. במחבת, מטגנים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, הצנוברים והתבלינים.
  3. מסירים מן האש וממלאים את התערובת לתוך חצאי התפוחים ומניחים בתבנית חסינת חום עם שוליים.

 

לרוטב:

  1. במחבת, מטגנים את רצועות הבצל, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  3.  מסירים מן האש ומוזגים בעדינות על התפוחים ולתוך התבנית.
  4.  עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות עד להשחמה.

 

להגשה:

מפזרים רימון טרי מעל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.