מתכן לתפוחי אדמה קטנים מעוכים בתנור - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוד מנופץ

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתפוחי אדמה קטנים מעוכים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

פטיש שניצלים או מועך לפירה

תבנית אפייה שטוחה

נייר אפויה

סיר עמוק

 

מצרכים:

10 תפוחי אדמה גורמה שופרסל - בינוניים

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

4 כפות קורנית (טימין) שופרסל – העלים בלבד

1 כף מלח מטבח מעולה שופרסל

2 כפות שום גבישי במיכל שופרסל

מים לכיסוי

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עמוק מניחים את תפוחי האדמה עם מים עד לכיסוי ומבשלים במשך כ-30 דקות ומסננים.
  2. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את תפוחי האדמה המבושלים.
  3. בעזרת פטיש שניצלים או מועך פירה מועכים מעט כל אחד מן תפוחי האדמה.
  4. מפזרים מעל תפוחי האדמה המנופצים את השום הגבישי, המלח ועלי הטימין.
  5. מפזרים מעל הכול את שמן הזית.
  6. מעברים את התבנית לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס