דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תבשיל כרעיים וירקות בסיר אחד

תבשיל כרעיים וירקות בסיר אחד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 180 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

סיר סוטאז'

תבנית אפייה

נייר אפייה

קערה שטוחה

 

מצרכים:

לירקות:

1 חציל - חתוך לקוביות גדולות

1 גמבה אדומה - חתוכה לקוביות בינוניות

1 בקבוק תרסיס שמן קנולה מזוכך שופרסל

 

לתבשיל:

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

1 כוס קמח חיטה לבן בהיר מנופה שופרסל

4 כפות רוטב סויה ללא גלוטן גרין שופרסל

4 יחידות כרעיים פרימיום שופרסל

1+1/2 כוסות שעועית ירוקה עדינה קפואה שופרסל

1 כוס עגבניות שרי סוכריות שופרסל

3 כפות סילאן לחיץ פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כפית כורכום טחון במיכל שופרסל

מים עד לכיסוי

 

אופן ההכנה:

לירקות:

  1. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את קוביות החציל והגמבה האדומה.
  2. מרססים את הירקות בתרסיס שמן הקנולה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

לתבשיל:

  1. בקערה מניחים את הקמח עם הכרעיים.
  2. עוטפים את העופות בקמח ומנערים מעודפים.
  3. בסיר סוטאז' מניחים את 4 כפות שמן הקנולה ואת העופות (כשחלקם העליון נוגע ראשון בסיר).
  4. מכסים את הסיר ומטגנים במשך כ-5 דקות.
  5. לאחר 5 דקות הופכים את העוף על צידו השני, מכסים בשנית ומטגנים במשך כ-4 דקות נוספות.
  6. לאחר 4 דקות מנמיכים את האש ומסירים את המכסה.
  7. מוסיפים את עגבניות השרי, השעועית הירוקה וקוביות החציל והגמבה האפויות.
  8. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לכדי רתיחה.
  9. מוסיפים את הסויה, הסילאן, המלח, הפלפל השחור, הכורכום והכמון ומערבבים.
  10. מבשלים בכיסוי חלקי, על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים (כ-35 דקות).

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.