דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תבשיל חצילים ברוטב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל חצילים ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

תבנית תנור

סיר סוטאז'

 

מצרכים:

2 חצילים - גדולים ופרוסים לפרוסות עבות

1/2 כוס שמן זית פרימיום שופרסל - לחצילים

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל - לרוטב

1 קופסת עגבניות מרוסקות שופרסל

4 שיני שום שופרסל - פרוסות

1 כוס עלי בזיליקום שופרסל – העלים בלבד

1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את פרוסות החצילים.
  2. מברישים את החצילים בשמן הזית ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד להשחמה.
  3. בסיר סוטאז' מניחים 3 כפות שמן זית עם העגבניות המרוסקות, המלח ושיני השום המרוסקות ומביאים לידי רתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מוסיפים את החצילים ומעליהם את עלי הבזיליקום ואת רבע כוס המים ומבשלים ללא כיסוי במשך כ-15 דקות, עד לצמצום הרוטב.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.