דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תבשיל בשר על מצע לביבות תפוחי אדמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לראגו בשר על מצע לביבות תפוחי אדמה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 4-2

אביזרים:

  • 2 מחבתות
  • קערת ערבוב

 

מצרכים:

ללביבות:

  • 4 תפוחי אדמה - מגוררים וסחוטים
  • 1 בצל - מגורר וסחוט
  • 1/2 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

לרוטב:

  • 300 גרם אנטריקוט טרי חלק אנגוס - קצוץ
  • 1 כף קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
  • 500 גרם חזה אווז
  • 1 גזר - חתוך לקוביות קטנות
  • 1 בצל - קצוץ
  • 4 גבעולי סלרי שופרסל - קצוצים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כף רכז רימונים
  • 3 גבעולי קורנית (טימין) שופרסל
  • 2 עלי דפנה שופרסל
  • 1 כוס אגוזי מלך קלופים שופרסל - קלויים וקצוצים
  • 3/4 כוס עגבניות מרוסקות שופרסל
  • 3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
  • 1 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

אופן ההכנה:

לרוטב:

  1. במחבת רחבה מניחים את שמן זית עם הגזר, הסלרי, הבצל הקצוץ, עלי הדפנה וגבעולי הטימין.
  2. מטגנים במשך כ-5 דקות ומוסיפים את היין הלבן, המלח והפלפל ומבשלים עד לצמצום היין.
  3. מוסיפים את חזה האווז, את האנטריקוט הקצוץ, אגוזי המלך ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.
  4. מבשלים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את רכז הרימונים, מערבבים ומסירים מן האש.

 

ללביבות:

  1. בקערה מערבבים יחד את תפוחי האדמה המגוררים עם הבצל המגורר, כף הקמח וחצי כפית המלח.
  2. במחבת מחממים את 4 כפות שמן הזית.
  3. מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה והבצל ומשטחים על גבי המחבת.
  4. מבשלים במשך כ- 7 דקות מכל צד עד להשחמה.
  5. מגישים את לביבת תפוח האדמה ומעליה את התבשיל.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.