

מתכון לתבשיל בשר כבש ואנטריקוט
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 150 דקות
- מספר מנות: 3
אביזרים:
- סיר לחץ
- מחבת גדולה
- מחבתות להגשה אישית
- נייר אפייה
מצרכים:
- 1/2 קילו אנטריקוט טרי חלק אנגוס – חתוך לקוביות לא גדולות
- 4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 1 בצל גדול - קצוץ
- 1/2 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כפית זרעי כמון
- 1/4 כוס מיץ לימון שופרסל
- 4 שיני שום שופרסל - פרוסות
- 1 כוס עגבניות מרוסקות שופרסל
- 1/2 קילו צלעות כבש - פרוסות
- 3 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
- 2 עגבניות - פרוסות צלויות
- 1 בצל - פרוס צלוי
- 1 לימון - חצוי לשניים
- מים - עד לכיסוי
לבצק:
- 500 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
- 50 גרם זרעי כמון
- 2 כפות סוכר לבן שופרסל
- 1 כף מלח שולחן מעולה שופרסל
- 1+1/2 כוסות מים
לציפוי הבצק:
- 1 ביצה שופרסל - טרופה
- 1 כף מלח מטבח מעולה שופרסל
להגשה:
קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
- בסיר לחץ מניחים את שמן הקנולה, הבצל ושיני השום ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות האנטריקוט, המלח, הפלפל וזרעי הכמון ומטגנים במשך 5 דקות.
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים במשך 40 דקות.
- במחבת מניחים 3 כפות שמן קנולה עם צלעות הכבש וצולים משני הצדדים במשך כ-5 דקות.
- לאחר הטיגון מוסיפים את הצלעות לסיר הלחץ לבישול נוסף.
- מוסיפים לסיר הלחץ את שני חצאי הלימון חצוי ומבשלים במש כ-40 דקות נוספות (מומלץ לקחת מנוזלי הסיר ולצמצם במחבת נפרדת לרוטב סמיך יותר ולהוסיף למחבת עם הבשר לפני האפייה).
לבצק:
- בקערה מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח לעלה דק מאוד (בעובי של כחצי סנטימטר).
- מחלקים את הבשר למחבתות אישיות.
- מניחים על הבשר את העגבניות הצלויות ואת הבצל הצלוי ומכסים כל מחבת עם עלי הבצק.
- מצפים בביצה הטרופה ובמלח הגס.
- אופים בטמפרטורה של 220 מעלות במשך כ-15 דקות.
- מגישים עם קליפת לימון מגוררת מעל.
בתאבון!