דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תבשיל בקר ביין אדום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל בשר בקר ביין אדום

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 200 דקות
  • מספר מנות: 5

חומרים:

  • 4-5 כפות שמן זית שופרסל
  • 1 ק"ג צוואר בקר אנגוס, חתוך לקוביות גדולות
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3-4 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 6-8 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות עבות
  • שיניים קלופות מ-2 ראשי שום
  • כף פלפל אנגלי שופרסל
  • 1/2 בקבוק יין אדום איכותי
  • חופן פירות יבשים שופרסל

מה שרוצים מהבאים:

  • חבילת משמש מיובש
  • מארז שופרסל תאנים מיובשים שופרסל
  • תמר מג’הול בקרטונית שופרסל
  • שזיפים מיובשים שופרסל 1 חבילה (100 גרם)
  • ערמונים קלופים
  • מלח שופרסל
  • פלפל שחור גרוס שופרסל

 

 אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני מעל להבה בינונית-גבוהה. שמים 1/2 מכמות הבשר ומשחימים היטב, 3-2 דקות מכל צד, לקבלת צבע יפה.
  2. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הבשר. מוציאים מהסיר.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי ואת השום. מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות אגב בחישה, ואז מוסיפים את היין לסיר החם.
  4. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר.
  5. מחזירים לסיר את הבשר המושחם (עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הפלפל האנגלי, הפירות היבשים, הערמונים ומים עד כיסוי.
  6. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח.
  7. אם במהלך הבישול הסיר נראה יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול ומגישים, ביחד עם פירה.

* טיפ: לרוטב סמיך, מגבירים את הלהבה לתבשיל המוכן ונותנים לרוב הנוזלים להתאדות.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.