דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שניצל כתף בקר עם הפתעות תפוחי אדמה

מתכון לשניצל בקר ברוטב פירות יבשים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 4

אביזרים:

קיסמי שיניים

 

מצרכים:

1 חבילת פרוסות בקר טרי לשניצל שופרסל

3 תפוחי אדמה

1 בצל גדול - קצוץ

3 בצלים סגולים - חתוכים לקוביות

3 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל

1 כוס משמש מיובש מארז שופרסל

1 כוס שזיפים מיובשים שופרסל

1 כוס שקדים קלופים שופרסל

6 כפות סילאן שופרסל

1 כפית קינמון טחון שופרסל

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1+1/2 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

3 כוסות מים - לכיסוי הבשר

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לכדי יצירת פירה.
  2. במחבת מניחים את הבצל הקצוץ ומטגנים. מורידים מן האש ומתבלים עם מעט מלח ופלפל שחור.
  3. מערבבים את הפירה עם הבצל המטוגן.
  4. על מגש מניחים את השניצלים. ממלאים כל שניצל בתערובת הפירה, מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסמי השיניים.
  5. במחבת רחבה מניחים את שמן הקנולה ומטגנים את שניצל הכתף מכל הצדדים במשך 2-3 דקות מכל צד ומסירים מן האש.
  6. בסיר סוטאז' מניחים את שמן הזית ואת הבצלים הסגולים.
  7. מטגנים במשך 5 דקות ומוסיפים את התבלינים, השקדים, הסילאן והפירות היבשים ומערבבים.
  8. מוסיפים את השניצל הממולא ומוסיפים את המים (עד לכיסוי הבשר).
  9. מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי במשך כ- 20 דקות (עד לצמצום הנוזלים).
  10. מסירים בעדינות את קיסמי השיניים ומגישים.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס