

מתכון לעוגת שזיפים בחושה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 10
אביזרים:
- תבנית אפייה בקוטר 24 סנטימטר
- נייר אפייה
מצרכים:
לעוגה:
- 1+1/2 כוסות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל (210 גרם)
- 3/4 כוס סוכר חום דמררה שופרסל (150 גרם)
- 1 שקיק אבקת אפייה שופרסל
- 1/4 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 3 ביצים שופרסל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
- 100 גרם חמאה הולנדית שופרסל – מומסת
לציפוי:
- 6 שזיפים אדומים - חתוכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר
- 3 כפות סוכר חום דמררה שופרסל
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1/2 כפית קינמון טחון שופרסל
להגשה:
- אבקת סוכר שופרסל
אופן ההכנה:
לציפוי:
בקערה מניחים את השזיפים החתוכים עם הסוכר החום, מיץ התפוזים והקינמון ומערבבים.
לעוגה:
- בקערה מניחים את הקמח עם הסוכר החום, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
- בקערה מניחים את הביצים עם מיץ התפוזים והחמאה המומסת ומערבבים.
- שופכים את תערובת הביצים, מיץ התפוזים והחמאה לתוך תערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ומחליקים על מנת לכסות את כל שטח התבנית.
- מפזרים מעל לתערובת העוגה את הציפוי באופן שווה.
- אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך כ- 50 דקות (עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש אך עם פירורים לחים).
- מצננים היטב.
- לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
* טיפ: ניתן לשמור את העוגה מכוסה במקרר למשך כ-3 ימים
בתאבון!