דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שי לי עם עוגת שזיפים ב-5 דקות

מתכון לעוגת שזיפים בחושה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

תבנית אפייה בקוטר 24 סנטימטר

נייר אפייה

 

מצרכים:

לעוגה:

1+1/2 כוסות קמח חיטה רך פרימיום שופרסל (210 גרם)

3/4 כוס סוכר חום דמררה שופרסל (150 גרם)

1 שקיק אבקת אפייה שופרסל

1/4 כפית מלח שולחן דק שופרסל

3 ביצים שופרסל

1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)

100 גרם חמאה הולנדית שופרסל – מומסת

 

לציפוי:

6 שזיפים אדומים - חתוכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר

3 כפות סוכר חום דמררה שופרסל

1 כף מיץ תפוזים

1/2 כפית קינמון טחון שופרסל

 

להגשה:

אבקת סוכר שופרסל

 

אופן ההכנה:

לציפוי:

בקערה מניחים את השזיפים החתוכים עם הסוכר החום, מיץ התפוזים והקינמון ומערבבים.

 

לעוגה:

  1. בקערה מניחים את הקמח עם הסוכר החום, אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
  2. בקערה מניחים את הביצים עם מיץ התפוזים והחמאה המומסת ומערבבים.
  3. שופכים את תערובת הביצים, מיץ התפוזים והחמאה לתוך תערובת החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ומחליקים על מנת לכסות את כל שטח התבנית.
  5. מפזרים מעל לתערובת העוגה את הציפוי באופן שווה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות במשך כ- 50 דקות (עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש אך עם פירורים לחים).
  7. מצננים היטב.
  8. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

 

* טיפ: ניתן לשמור את העוגה מכוסה במקרר למשך כ-3 ימים

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

פילינג

גם לכפות הידיים

כדי לשמור על כפות ידיים מטופחות מומלץ לעשות להן פילינג פעם בשבוע. את הפילינג כדאי לעשות לפני שאת הולכת לישון ואחריו למרוח על הידיים קרם עשיר או אפילו את המסכה שאת משתמשת בה לפנים.