דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שי לי מכינה בניצת חצילים ועגבניות

מתכון לבניצה- מאפה פילו בלקני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 6

אביזרים:

תבנית בגודל 20X30 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ

תבנית אפייה

נייר אפייה

מברשת לשימון

 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו (500 גרם) – לאחר הפשרה של לילה במקרר

50 גרם חמאה הולנדית שופרסל – מומסת

1 חציל

10 עגבניות שרי אורגניות אדומות גרין שופרסל

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

 

למלית:

4 ביצים שופרסל

2 גביעים יוגורט כבשים (360 גרם)

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 קובייה גבינת פטה עיזים (250 גרם) - מפוררת גס

1 חבילת גאודה שופרסל 200 גרם - מגוררת גס

 

לציפוי:

שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לעיגולים בעובי 1 סנטימטר ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות, מוסיפים לתבנית האפייה עם פרוסות החצילים, מזליפים מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

למלית:

  1. בקערה מניחים את יוגורט הכבשים עם הביצים ומערבבים.
  2. בקערה נוספת מניחים את גבינת הגאודה המגוררת עם גבינת הפטה עיזים ומערבבים.
  3. מברישים תבנית אפייה בחמאה המומסת, מניחים עלה פילו ומברישים גם אותו בחמאה.
  4. חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף.
  5. יוצרים כדורים מ-5 עלי פילו ומניחים בתבנית.
  6. שופכים מחצית מתערובת היוגורט והביצים ומוסיפים מחצית מתערובת הגבינות.
  7. מסדרים מחצית מפרוסות החציל והעגבניות האפויים בתבנית.
  8. יוצרים כדורים מ-5 עלי פילו נוספים ומוסיפים לתבנית.
  9. שופכים את יתרת תערובת היוגורט והביצים ומוסיפים את יתרת תערובת הגבינות.
  10. מסדרים בתבנית את יתרת פרוסות החציל והעגבניות האפויים.
  11. מכסים בעזרת עלה פילו ומברישים בחמאה המומסת.
  12. חוזרים על הפעולה עם עלה פילו נוסף.
  13. דוחסים את שולי העלים לתוך התבנית, מהדקים היטב ומפזרים מעל את השומשום.
  14. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד להשחמה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס