דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שירה בצלאל - קרפצ'יו לברק

מתכון לקרפצ'יו דג לברק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 3

אביזרים:

1 כוס דלעת - חתוכה לקוביות קטנות 

50 גרם חמאה הולנדית רכה שופרסל

3 כפות סוכר שופרסל

מעט מלח שופרסל

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

1 פילה של לברק

 

מרכיבים לקרם גבינות:

3 כפות מסקרפונה

3 כפות גבינת שמנת 

מעט מלח שופרסל

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

מיץ סחוט מעגבנייה אחת

 

מרכיבים לבצל סגול כבוש:

1 בצל סגול - פרוס דק

3 כפות שמן זית שופרסל

1 כפית שטוחה מלח שופרסל

1/4 כוס מיץ לימון שופרסל

 

להגשה:

1 פלפל ירוק חריף - חתוך לרצועות

מעט מלח גס

שמן זית שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מקפיצים את הדלעת (החתוכה לקוביות קטנות) עם החמאה.
  2. מוסיפים את הסוכר, מעט מלח ופלפל עד לקרמול של הדלעת.
  3. מפלטים את הדג, מוציאים את הקוצים, מורידים את העור וחותכים לרצועות של דקות לקבלת קרפצ'יו.

 

לקרם הגבינות:     

  1. בקערה מערבבים את גבינת המסקרפונה ואת גבינת השמנת.
  2. מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת מיץ העגבנייה, מערבבים ומניחים בצד.

 

להכנת בצל סגול כבוש:     

פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות וכובשים בכבישה עדינה - מוסיפים 3 כפות שמן זית, כפית מלח שטוחה ו- 1/4 כוס מיץ לימון ומשאירים לנוח.

 

להגשה:

  1. על צלחת גדולה מניחים את פרוסות הדג.
  2. מעליו מניחים את הבצל הסגול הכבוש, רצועות הפלפל החריף הירוק ואת הדלעת המקורמלת.
  3. מפזרים מעט מלח גס ושמן זית וכובשים את הדג.
  4. לסיום בוזקים מעל גושים מקרם הגבינות.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס