דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שירה בצלאל - דג צרוב על לבנה

מתכון לדג מוסר ים צרוב עם ירקות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: 2

אביזרים:

מחבת פסים

מברשת למריחת שמן

 

חומרים:

2 גזרים

1 שומר בר - פרוס לרבעים

1 סלק אדום בוואקום שופרסל – חתוך לרבעים

1 שורש למון גראס

3 עלי מרווה שופרסל

10 עגבניות שרי שופרסל

2 יחידות פילה מוסר ים טרי שופרסל

1 כף שמן זית שופרסל – לירקות

1 כף שמן זית שופרסל - לדג מעט מלח שופרסל

מעט פלפל שחור גרוס שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים במים רותחים את שני הגזרים וחלק מרבעי שומר הבר.
  2. משמנים מחבת פסים (הניתנת להכנסה לתנור) בשמן זית, מניחים את העגבניות, את שורש הלמון גראס, שארית רבעי שומר הבר ועלי המרווה הטריים ומכניסים לתנור לעישון על 250 מעלות חום למשך 10 דקות.
  3. משמנים את פילה הדג, הירקות החלוטים ורבעי הסלק במעט שמן זית.
  4. מפלפלים וממליחים לפי הטעם.
  5. מצרפים למחבת הפסים החמה ומחזירים לתנור על מצב גריל ל-7 דקות נוספות על חום של 250 מעלות.

 

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

משתמשת בחלב פנים?

לא במעגלים

את חלב הפנים מורחים ממרכז הפנים כלפי חוץ ומנגבים באמצעות צמר גפן בתנועה דומה. תנועות מסאז' מעגליות רק "דוחפות" את הלכלוך שנמצא על פני העור לתוך הנקבוביות.