מתכון לשיפודי רולדה עם נגיעות פטל - שופרסל מגזין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיפודי רולדה

תמונה גרסת הדפסה

עוגת רולדה עם נגיעות פטל

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 12

אביזרים:

מיקסר ידני

תבנית אפייה

נייר אפייה

לקקן

שיפודי יקיטורי

שקית זילוף

 

מצרכים:

לרולדה:

3/4 כוס קמח תופח מנופה זיפר שופרסל

4 ביצים שופרסל – חלבונים בלבד

4 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד

4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל

5 כפות סוכר לבן שופרסל

1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל

 

לקרם:

1 כוס חלב שופרסל

1 שמנת להקצפה 38% שופרסל

1 חבילת פודינג בטעם וניל שופרסל

1 קופסת פטל אדום מוקפא שופרסל

 

לציפוי:

1 חבילת שוקולד מריר פרימיום שופרסל

100 מיליליטר שמנת להקצפה 38% שופרסל

1 כף חמאה

 

להגשה:

שיפודי יקיטורי

1 כוס תות שדה אורגני גרין שופרסל

 

אופן ההכנה:

לרולדה:

  1. בקערה מניחים את החלבונים ומקציפים בעזרת מיקסר ידני.
  2. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר ומקציפים.
  3. מקפלים לתוך הקצף את החלמונים, תמצית הווניל והשמן ומקציפים.
  4. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה משטחים את התערובת.
  6. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.
  7. לאחר 15 דקות, כאשר העוגה עדיין חמה, מגלגלים את העוגה בתוך נייר האפייה לכדי צורת רולדה ומצננים.

לקרם:

  1. בקערה מניחים את השמנת להקצפה עם כוס החלב ופודינג הוניל ובעזרת המיקסר הידני מקציפים עד לקבלת קצף אחיד.
  2. מחלצים את הרולדות מנייר האפייה.
  3. מורחים בתוך הרולדה את הקרם ומסדרים את הפטל בשורה.
  4. מגלגלים לרולדה מהודקת בשנית.
  5. סוגרים את הרולדה עם נייר אפייה ועברים למקרר לקירור במשך כשעה.

להגשה:

  1. לאחר שעה, מניחים את הרולדה על מגש, חותכים את הרולדות ומשפדים כל חלק על שיפוד יקיטורי.
  2. משחילים על כל שיפוד את התותים.

לציפוי:

  1. בקערה מניחים את מרכיבי הציפוי.
  2. ממיסים בעזרת פוליסים במיקרוגל.
  3. מזלפים את השוקולד המומס מעל הרולדות (מומלץ להיעזר בשקית זילוף).

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס