

עוגת רולדה עם נגיעות פטל
- דרגת קושי: בינוני
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 12
אביזרים:
מיקסר ידני
תבנית אפייה
נייר אפייה
לקקן
שיפודי יקיטורי
שקית זילוף
מצרכים:
לרולדה:
3/4 כוס קמח תופח מנופה זיפר שופרסל
4 ביצים שופרסל – חלבונים בלבד
4 ביצים שופרסל – חלמונים בלבד
4 כפות שמן קנולה מזוכך שופרסל
5 כפות סוכר לבן שופרסל
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
לקרם:
1 כוס חלב שופרסל
1 שמנת להקצפה 38% שופרסל
1 חבילת פודינג בטעם וניל שופרסל
1 קופסת פטל אדום מוקפא שופרסל
לציפוי:
1 חבילת שוקולד מריר פרימיום שופרסל
100 מיליליטר שמנת להקצפה 38% שופרסל
1 כף חמאה
להגשה:
שיפודי יקיטורי
1 כוס תות שדה אורגני גרין שופרסל
אופן ההכנה:
לרולדה:
- בקערה מניחים את החלבונים ומקציפים בעזרת מיקסר ידני.
- תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר ומקציפים.
- מקפלים לתוך הקצף את החלמונים, תמצית הווניל והשמן ומקציפים.
- מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה משטחים את התערובת.
- מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.
- לאחר 15 דקות, כאשר העוגה עדיין חמה, מגלגלים את העוגה בתוך נייר האפייה לכדי צורת רולדה ומצננים.
לקרם:
- בקערה מניחים את השמנת להקצפה עם כוס החלב ופודינג הוניל ובעזרת המיקסר הידני מקציפים עד לקבלת קצף אחיד.
- מחלצים את הרולדות מנייר האפייה.
- מורחים בתוך הרולדה את הקרם ומסדרים את הפטל בשורה.
- מגלגלים לרולדה מהודקת בשנית.
- סוגרים את הרולדה עם נייר אפייה ועברים למקרר לקירור במשך כשעה.
להגשה:
- לאחר שעה, מניחים את הרולדה על מגש, חותכים את הרולדות ומשפדים כל חלק על שיפוד יקיטורי.
- משחילים על כל שיפוד את התותים.
לציפוי:
- בקערה מניחים את מרכיבי הציפוי.
- ממיסים בעזרת פוליסים במיקרוגל.
- מזלפים את השוקולד המומס מעל הרולדות (מומלץ להיעזר בשקית זילוף).