דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיפודי אנטריקוט אנגוס

מתכון לשיפודי אנטריקוט במרינדה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 4

חומרים (עבור 3-4 מנות):

500 גרם אנטריקוט אנגוס

חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ רבע צרור פטרוזיליה

קצוצים גס רבע צרור עלי נענע כפית שום כתוש שופרסל

רבע כוס שמן זית שופרסל מלח שופרסל

פלפל שחור גרוס שופרסל

1 בצל סגול קטן קלוף וקצוץ גס

מיץ מרבע לימון

1/2 פלפל ירוק חריף פרוס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

שיפודי יקיטורי (שיפודים עבים וקצרים)   

 

להגשה:

חרדל צרפתי שופרסל סילאן טבעי גרין

 

 אופן ההכנה:

  1. שמים את השום, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, הלימון והפלפל החריף במעבד מזון ביחד עם שמן זית. טוחנים לתערובת אחידה ומתבלים במלח, פלפל שחור ובמיץ לימון.
  2. שמים את השיפודים בכלי רדוד ומכסים במרינדה.
  3. מעסים מעט כך שכל הבשר יקבל את הטעמים, אוטמים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך הלילה או לשעתיים לפחות.
  4. משפדים את קוביות הבשר על השיפודים, ומשאירים ביניהן רווחים.
  5. מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת (או מנגל ביום העצמאות). צולים את השיפודים 2 דקות מכל צד, עד לקבלת סימני צריבה והגעה לדרגת העשייה הרצויה עליכם.
  6. בהגשה מזלפים מעל השיפודים מעט סילאן טבעי ומגישים עם חרדל בצד.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס