שושנת שמרים וגבינות: מתכון למאפה שמרים מלוח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שושנת שמרים וגבינות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה שמרים מלוח במילוי גבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 120 דקות
  • מספר מנות: 10 מנות

אביזרים:

קערת לישה

מחבת

מערוך

תבנית עגולה גדולה

מצרכים:

לבצק:

500 גרם קמח לבן שופרסל

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר לבן שופרסל

1 כפית מלח דק שופרסל

4 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

1+1/3 כוסות מים פושרים

למלית:

2 חצילים קלויים קלופים ומרוסקים

1 בצל גדול קצוץ – רצוי סגול

300 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות טימין שופרסל – רק העלים

3 כפות שמן זית פרמיום שופרסל

כפית מלח דק

מעט פלפל שחור

200 גרם גאודה מגוררת

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר בקערה יוצרים  גומה בקמח ושופכים לתוכה את המים, השמן ולשים היטב את הבצק- גם אם הוא קצת דביק זה בסדר.
  2. לאחר הלישה עוטפים את כדור הבצק בשמן זית, מניחים בקערה ומכסים בניילון עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה.
  3. מערבבים את מרכיבי המלית מלבד הגאודה.
  4. לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, מורחים עליו את המלית ומפזרים עליה גאודה מגוררת ומגלגלים לכרוכית ממש כמו שעושים בעוגת שמרים.
  5. לאחר הגלגול חותכים את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חלקים עם מלית פתוחה להניח (או בתבנית עם נייר אפייה או בתבנית עגולה) את הבצק בצורת שבלול כשהמלית פתוחה כלפי מעלה.
  6. מצפים בביצה ומתפיחים כרבע שעה.
  7. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפה משחים כ- 30 דקות. לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס