

מתכון לשווארמה דגים ומג'דרה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 90 דקות
- מספר מנות: 6
מצרכים:
לציר דגים:
- 2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל
- 1 כפית שום כתוש קפוא שופרסל
- 1 כף חמאה הולנדית שופרסל
- 1 בצל גדול - קצוץ
- 1 פלפל חריף
- 1 חבילת אמנון שלם טרי שופרסל
- 1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה
- 3 כוסות מים
לתבשיל עגבניות:
- 4 עגבניות
- 5 שיני שום שופרסל - פרוסות
- 2 בצל לבן
- 2 פלפל ירוק חריף
- 1 כוס תורמוס - מבושל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כף חמאה הולנדית שופרסל
למג'דרה עדשים ובורגול:
- 1 כוס עדשים ירוקות שופרסל
- 1 כוס בורגול שופרסל
- 1 בצל לבן - קצוץ דק
- 1 בצל סגול - קצוץ דק
- 1 כפית בהרט שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
לדגים:
- 1 חבילת פילה באס טרי שופרסל (2 דגי בס) - חתוכים לפרוסות דקות
- 5 כפות קמח פרימיום שופרסל
- 1 כפית מלח שולחן דק שופרסל
- 1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל
- 1 כף כמון טחון במיכל שופרסל
- 1 כף תבלין תיבול לשווארמה שופרסל
- 1 כפית זנגביל
- 5 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל לטיגון
להגשה:
- רוטב עמבה
- 300 גרם לאבנה
אופן ההכנה:
לציר:
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות.
- מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים למשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ומבשלים כחצי שעה.
לתבשיל העגבניות:
- צולים את העגבניות בתנור על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
- לאחר 10 דקות מוציאים את העגבניות מן התנור וקוצצים אותן.
- על פלאנצ'ה צולים את הבצלים ואת הפלפל הירוק וקוצצים אותם.
- קוצצים את כל יתר הירקות ומוסיפים את כל המרכיבים לציר הדגים המבושל.
- מוסיפים את התבלינים והחמאה ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
למג'דרה עדשים ובורגול:
- מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
- בקערה עם מים רותחים משרים את הבורגול.
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות.
- מוסיפים את העדשים המבושלות והבורגול ומבשלים במשך 2 דקות.
- מוסיפים את היין הלבן ואת התבלינים (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך).
לדגים:
- בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים מלבד הדגים.
- מוסיפים את הדגים ומצפים אותם בבלילה.
- במחבת מניחים שמן ומטגנים את הדגים עד להשחמה.
אופן הרכבת המנה:
- בצלחת מניחים כף של מן המג'דרה.
- מוסיפים מעל כף של לאבנה וכף של עמבה.
- מפוררים את הדגים המטוגנים ומעליהם מוסיפים כף גדושה של תבשיל עגבניות.
* טיפ הגשה: ניתן להגיש גם על לאפה.
בתאבון!