דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שווארמת דגים עם מג'דרה גלילית

מתכון לשווארמה דגים ומג'דרה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 90 דקות
  • מספר מנות: 6

מצרכים:

לציר דגים:

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

1 כפית שום כתוש קפוא שופרסל

1 כף חמאה הולנדית שופרסל

1 בצל גדול - קצוץ

1 פלפל חריף

1 חבילת אמנון שלם טרי שופרסל

1/2 כוס כוסברה שופרסל - קצוצה

3 כוסות מים

 

לתבשיל עגבניות:

4 עגבניות

5 שיני שום שופרסל - פרוסות

2 בצל לבן

2 פלפל ירוק חריף

1 כוס תורמוס - מבושל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף חמאה הולנדית שופרסל

 

למג'דרה עדשים ובורגול:

1 כוס עדשים ירוקות שופרסל

1 כוס בורגול שופרסל

1 בצל לבן - קצוץ דק

1 בצל סגול - קצוץ דק

1 כפית בהרט שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1/2 כוס יין לבן

1/4 כוס מים

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

 

לדגים:

1 חבילת פילה באס טרי שופרסל (2 דגי בס) - חתוכים לפרוסות דקות

5 כפות קמח פרימיום שופרסל

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

1 כף כמון טחון במיכל שופרסל

1 כף תבלין תיבול לשווארמה שופרסל

1 כפית זנגביל

5 כפות שמן קנולה לא מזוכך שופרסל לטיגון

 

להגשה:

רוטב עמבה

300 גרם לאבנה

 

אופן ההכנה:

לציר:

  1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים למשך 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המים ומבשלים כחצי שעה.

 

לתבשיל העגבניות:

  1. צולים את העגבניות בתנור על חום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
  2. לאחר 10 דקות מוציאים את העגבניות מן התנור וקוצצים אותן.
  3. על פלאנצ'ה צולים את הבצלים ואת הפלפל הירוק וקוצצים אותם.
  4. קוצצים את כל יתר הירקות ומוסיפים את כל המרכיבים לציר הדגים המבושל.
  5. מוסיפים את התבלינים והחמאה ומבשלים כ-15 דקות נוספות.

 

למג'דרה עדשים ובורגול:

  1. מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
  2. בקערה עם מים רותחים משרים את הבורגול.
  3. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות.
  5. מוסיפים את העדשים המבושלות והבורגול ומבשלים במשך 2 דקות.
  6. מוסיפים את היין הלבן ואת התבלינים (ניתן להוסיף מעט מים לפי הצורך).

 

לדגים:

  1. בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים מלבד הדגים.
  2. מוסיפים את הדגים ומצפים אותם בבלילה.
  3. במחבת מניחים שמן ומטגנים את הדגים עד להשחמה.

 

אופן הרכבת המנה:

  1. בצלחת מניחים כף של מן המג'דרה.
  2. מוסיפים מעל כף של לאבנה וכף של עמבה.
  3. מפוררים את הדגים המטוגנים ומעליהם מוסיפים כף גדושה של תבשיל עגבניות.

* טיפ הגשה: ניתן להגיש גם על לאפה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס