דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שבלול פילו עם גבינות ותרד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשבלול פילו במילוי גבינות ותרד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60 דקות
  • מספר מנות: 8

אביזרים:

תבנית אפייה עגולה משומנת

קערה גדולה לערבוב

מברשת להברשת המאפה

 

מצרכים:

1 חבילת עלי פילו

1 ספריי שמן

 

למלית:

1 חבילת עלי תרד שטופים ומוכנים לאכילה שופרסל - קצוץ דק

1 בצל גדול - קצוץ

1 כפית מלח שולחן דק שופרסל

1 כפית פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

500 גרם גבינה 5%

3 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

 

לציפוי:

1 ביצה שופרסל

1/2 כוס שומשום שופרסל

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מניחים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  3. על משטח עבודה פורסים עלה פילו, מרססים בספריי שמן ומניחים מעליו עלה נוסף.
  4. מרססים שוב ומניחים לאורך העלה את המלית.
  5. את העלים מגלגלים לאורך העלה ואז לצורת שבלול.
  6. מניחים את העלים במרכז תבנית משומנת.
  7. חוזרים על הפעולה וממשיכים את השבלול עד ליצירת שבלול גדול.
  8. טורפים את הביצה ומברישים את העלים.
  9. מפזרים מעל את השומשום.
  10. אופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.

 

בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.