

מתכון לשבלולי פיצה מבצק עלים
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: 60 דקות
- מספר מנות: 20-15
אביזרים:
- תבנית אפייה
- נייר אפייה
- סכין
- לקקן/כף
מצרכים:
- 1 חבילת בצק עלים מרודד ומוקפא שופרסל
- 1 רסק עגבניות גדול שופרסל
- 2 כפות אורגנו שופרסל
- 200 גרם גאודה שופרסל - מגוררת
- 1 כוס חרוזי זיתים ירוקים שופרסל
לציפוי:
- 1 ביצה שופרסל
אופן ההכנה:
- על משטח פותחים את בצק העלים ומחלקים לשניים.
- מורחים מחצית מרסק העגבניות על חצי עלה אחד ואת יתרת רסק העגבניות על חצי העלה השני.
- מפזרים על כל חצי עלה את גבינת הגאודה המגוררת ואת האורגנו.
- מפזרים את חרוזי הזיתים.
- מגלגלים כל חצי עלה לצורת רולדה ומהדקים את הסגירה.
- חותכים כל רולדה לפרוסות בעובי של כ-3 סנטימטר.
- מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת נייר אפייה.
- טורפים את הביצה ומברישים כל פרוסה בביצה הטרופה.
- אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.