ריזוטו פויקה שטח טבעוני | מתכון צמחוני טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריזוטו פויקה שטח טבעוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפויקה צמחוני טבעוני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 60-90 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

אביזרים:

סיר פויקה

כף עץ ארוכה

קעריות להגשה

סכין

קרש חיתוך

כוס מדידה

מצרכים:

3 גבעולי סלרי חתוכים, כולל העלים

4 תפוחי אדמה קטנים

1 קופסת תירס מתוק שופרסל (או קופסת גרגירי חומוס)

3 גזרים חתוכים לרבעים

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות

2 ראשי שום

1 פחית נוזל קוקוס שופרסל

2 כפות כורכום

1 כף שום גבישי במיכל שופרסל

1 כף כמון במיכל שופרסל

1 כפית גדושה מלח דק שופרסל

1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

3 כפות סילאן לחיץ שופרסל

1 שקית ערמונים קלופים קלויים שופרסל

5 ענפי קורנית שופרסל

1/2 כוס שמן זית פרמיום שופרסל  

2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות

2 כוסות אורז לבן עגול זיפר שופרסל

מלח גס שופרסל

פלפל שחור גרוס במיכל שופרסל

אורגנו שופרסל

4 כוסות מים

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

  1. בפויקה מניחים שמן זית, בצלים ואורז, מערבבים כדקה על האש ומוסיפים את שאר הירקות.
  2. ממשיכים לערבב ומוסיפים את התבלינים, נוזל הקוקוס, הסילאן והמים, מערבבים וסוגרים את המכסה.
  3. מניחים על מדורה לשעה עד שעה וחצי על אש נמוכה יחסית.
  4. מומלץ להגיש עם בצל ירוק מעל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס