מתכון לריזוטו איטלקי קלאסי עם פטריות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריזוטו איטלקי קלאסי עם פטריות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לריזוטו פטריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 3-4

מצרכים:

2 כוסות אורז עגול שופרסל

1 בצל קטן קצוץ

20 גרם חמאה שופרסל

2 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

כוס פטריות שמפיניון קצוצות דק

3 כוסות ציר ירקות/ מים

קורט אגוז מוסקט

1 כוס יין לבן

כפית מלח שופרסל

1 מיכל רוטב שמנת פטריות 15% שופרסל

 100 גרם פרמזן מגורר שופרסל

2 ענפי טימין שופרסל

אופן ההכנה:

  1. בסיר מניחים חמאה, שמן זית, פטריות, מלח, מוסקט ובצל, מטגנים תוך כדי ערבוב דקה ומוסיפים את האורז, ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב דקה נוספת ומוסיפים כוס יין לבן .
  2. מחכים לאידוי של היין ומוסיפים מצקת מציר הירקות ומערבבים, חוזרים על הפעולה עד לסיומו של הציר ומוסיפים רוטב שמנת פטריות ומחצית מכמות הפרמזן, מערבבים מסירים מהאש ומגישים עם פרמזן למעלה וטימין טרי.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס