ספרינג רול עוף | מתכון של מאיר אדוני - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רול עוף של מאיר אדוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לרול במילוי עוף וירקות שורש

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 4 מנות

מרכיבים:

למילוי הרול

2 יחידות חזה עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה פרוס דק לשניצל

1 כרישה חתוכה לרצועות דקות

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1 בצל אדום קלוף פרוס דק

3 מקלות סלרי שופרסל פרוסים דק

1 סלסה פטריות שימאג'י לבנות נקיות

1 בצל ירוק שופרסל קצוץ

2 כפיות שומשום קלוי

2 שיני שום קצוצות

1 כף ג’ינג’ר מגורד

4 כפות רוטב סויה

4 דפי אורז גדולים

1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל

לשעועית 

4 כפות שמן זית פרימיום שופרסל

חופן שעועית ירוקה עדינה נקייה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. הכנת מילוי: מחממים מחבת על להבה גבוהה, מוסיפים 3 כפות שמן זית וצורבים את הירקות החתוכים (מלבד הבצל ירוק) כ-2 דקות, מתבלים בשום, ג’ינג’ר, סויה. מערבבים ומורדים לקערה.

2. מוסיפים את הבצל הירוק והשומשום מערבבים ומקררים.

3. מילוי הדפים: ממלאים קערה רחבה במים חמימים, משרים דף אורז (אחד כל פעם) ל-15 שניות במים, מוצאים ומניחים על משטח עבודה מניחים עליו חזה עוף.

4. מסדרים בחלק התחתון (החלק שקרוב אלינו הכוונה) של הדף את המילוי משאירים 2 ס"מ שוליים חשופים.

5. מקפלים את השוליים פנימה, ומגלגלים את נייר האורז כך שתיווצר רולדה. מחממים סיר רחב ומעליו מניחים כלי אידוי מבמבוק. שהמים רותחים מניחים נייר אפייה, ומעליו את הרולים, מניחים את השעועית לצד הרולים לאידוי סוגרים את המכסה ומאדים כ-5 דקות. בינתיים מערבבים את חומרי השעועית. 

6. מורידים לצלחת הגשה ומגישים לצד טריאקי ושעועית.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס