דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת ריקוטה ופיסטוק של אושרי אוחיון

מתכון לרולדת ריקוטה ופיסטוק של אושרי אוחיון

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 150 דקות
  • מספר מנות: 10

אביזרים:

כוס מדידה לנוזלים

כוס מדידה ליבשים

פלטה / קלף

שקית זילוף

נייר אפייה

תבנית אפייה

מיקסר עם וו הקצפה

 

מצרכים:

לרולדת הפיסטוק:
3 ביצים שופרסל
100 גרם סוכר לבן שופרסל
1/4 כפית מלח שולחן מעולה שופרסל
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
1 כף מחית פיסטוק - גדושה
1/2 לימון - קליפה מגוררת
100 גרם קמח חיטה לבן בהיר שופרסל
1/2 כפית אבקת אפייה שופרסל

 

לקרם הריקוטה:
2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שופרסל
150 גרם גבינת ריקוטה - טרייה
1 כפית תמצית בטעם וניל שופרסל
1/2 שקית אבקת סוכר שופרסל

1 קופסת פודינג בטעם וניל שופרסל

100 גרם פיסטוקים - קלופים קלויים וטחונים

 

לקישוט:

100 גרם פיסטוקים - קלופים קלויים וטחונים

250 גרם שוקולד לבן שוויצרי שופרסל - קצוץ

7 תותים

3 כפות אבקת סוכר שופרסל

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

לרולדת הפיסטוק: 

  1. במיקסר עם וו הקצפה מניחים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל ומקציפים במשך 4 דקות, עד לקבלת קצף לבן וסמיך.
  2. מוסיפים את מחית הפיסטוק ואת גרידת הלימון וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  5. בעזרת פלטה או קלף משטחים את הבלילה.
  6. מעבירים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ-8 דקות, או עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
  7. מוציאים מהאפייה ומצננים לחלוטין (ניתן לצנן את הרולדה בתבנית או שניתן ולגלגל אותה בעודה חמה בעזרת מגבת נקייה).

לקרם הריקוטה:

  1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים את השמנת המתוקה עם גבינת הריקוטה, פודינג הווניל, תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קציפה אוורירית, יציבה ואחידה.
  2. מוסיפים 100 גרם פיסטוק טחון ומערבבים.
  3. מורחים על הרולדה המצוננת שכבה אחידה ונדיבה של קרם הריקוטה (מומלץ לשמור כרבע מכמות הקרם לקישוט) ומגלגלים לכדי רולדה הדוקה.

לקישוט:

  1. מקשטים את הרולדה בקרם הריקוטה, בתותים ובמעט פיסטוקים קצוצים.
  2. בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בשוקולד הלבן הקצוץ.
  3. שומרים במקרר עד להגשה כאשר מגישים עם השוקולד הלבן הקצוץ מסביב.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס